in

Bilimkurgu Yazarı N.K. Jemisin, Dünyanın En Etkili 100 Kişisi Listesine Girdi

N.K. Jemisin dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçildi. Ünlü bilimkurgu yazarı TIME 100 Most Influential People 2021 listesinde kendisine yer bulmayı başardı.

N.K. Jemisin Dünyanın En Etkili 100 Kişisi Time
- Reklam -
- Reklam -

N.K. Jemisin dünyanın en etkili 100 insanından biri seçildi. Ünlü bilimkurgu yazarı TIME 100 Most Influential People 2021 listesinde en etkili isimler arasındaki yerini aldı.

Time dergisi tarafından her yıl yayımlanan, dünyadaki en etkili 100 kişinin sıralandığı bir liste olan TIME 100, bu yılın isimlerini duyurdu.

Son on yılda bilimkurgu ve fantastik türlerine farklı bir kapı aralayan ödüllü yazar Nora Keita Jemisin listedeki 100 isimden biri oldu.

- Reklam -

Başarılı yazar, Kırık Diyar (Broken Earth) serisinin üç kitabı ile art arda üç yıl Hugo ödülüne layık görülmüştü. Serinin ilk iki romanı Beşinci Mevsim (The Fifth Season) ve Sütun Kapısı (The Obelisk Gate) Deniz Başkaya’nın Türkçeye tercümesiyle Dex Yayınları tarafından yayımlandı. Ayrıca yazarın Beşinci Mevsim romanı, The Guardian tarafından seçilen 21. yüzyılın en iyi 100 kitabı arasına girdi.

N.K. Jemisin - MasterClass Dersleri

Yazarın bir diğer üçlemesi olan Miras (Inheritance) serisi de yine Dex Yayınları tarafından yayımlandı. Serinin ilk iki romanı Yüz Bin Krallık (The Hundred Thousand Kingdoms) ve Parçalanmış Krallıklar (The Broken Kingdoms) ile yazar, Nebula, Locus, World Fantasy ve Hugo gibi önemli birçok ödüle aday gösterilmişti. Ayrıca serinin dizi uyarlamasının yapılacağı açıklanmış ve geliştirme sürecinde olduğu duyurulmuştu.

N.K. Jemisin 2020’de yayımlanan, Great Cities serisinin ilk kitabı The City We Became ile 2020 Nebula Ödülleri’nde yine bir adaylık kazanmış, romanıyla olumlu yorumlar almıştı.

N.K. Jemisin Yükselişini Sürdürüyor

Yazar ve siyasetçi Stacey Abrams’ın kaleminden, Time sitesinde yazar hakkında şu yazı yayınladı:

- Reklam -

“N.K. Jemisin’in her eseriyle başardığı şey, klasik ‘bize karşı onlar’ anlatısına karşı çıkarak okuyucuları hayal ettiği dünyanın içine çekmek. Ulusumuz salgın ve başka şeylerle boğuşurken, 2020 MacArthur Fellowship’e layık görülen Jemisin, The City We Became’de devrimsel ifadeler inşa etti. New York’un iç benliği üzerinden, bizleri özgürlüğün savaşçıları olmaya davet etti.

“Jemisin’in dehası birbirimiz ve dünyamız hakkındaki yanlış kanılarımızı kırıyor ve daha iyisini yapmak için bizi hayal etmeye davet ediyor.”

Bu yılın listesinde birçok aktivist ve ikonun yanı sıra Nomadland ve Eternals filmleriyle tanıdığımız yönetmen Chloe Zhao, müzisyen Lil Nas X, oyunculardan Steven Yeun, Daniel Kaluuya ve Omar Sy gibi isimler yer alıyor.

Sizler N.K. Jemisin eserleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yazarın 2021’in en etkili 100 kişiden birisi seçilmesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Merak ediyorum bu yazarın eserlerini. İthaki sene bitmeden basacağını söylediği ödüllü bir kitabı vardı. O çıkarsa alıp okuyacağım. DeX ünlü üçlemesinin son kitabını basmadığı için okuyamadım maalesef.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Succession 4. sezon onayı

Succession 3. Sezon Yeni Fragman: Emmy Ödüllü Dizi Yakında Başlıyor

Stranger Things 4. Sezon Çekimleri

Stranger Things 4. Sezon Çekimleri Tamamlandı: Upside Down Her Zamankinden Daha Yakın