in

İkinci El Kitap Satış Sitesi Nadir Kitap’a Erişim Engeli Getirildi (GÜNCELLENDİ)

Nadir Kitap sitesine erişim engeli getirildi. İkinci el kitap satış sitesine an itibarıyla ulaşılamıyor.

Nadir Kitap Erişim Engeli
- Reklam -
- Reklam -

Nadir Kitap sitesi erişim engeli ile karşı karşıya kaldı. Sahaf ve kitapçıların özellikle ikinci el satışta sıklıkla kullandıkları dijital platforma an itibarıyla Türkiye’den ulaşılamıyor.

Satış sitesi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada internet sitelerine mahkeme kararıyla erişim engeli getirildiğini ancak nedenini bilmediklerini duyurdu.

Türkiye’de ikinci el kitap satışının en popüler platformlarından Nadir Kitap, henüz açıklanmayan bir sebepten dolayı erişim engeline maruz kaldı. Sitenin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, mahkeme kararıyla erişim engeline uğradıklarını ancak kendilerine şimdiye dek bir tebligat yapılmadığından bunun ne için yapıldığını bilmediklerini duyurdular.

- Reklam -

Nadir Kitap’ın Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Duyuru:
30.11.2022 tarihinde, akşam saatlerinde web sitemize mahkeme kararıyla erişim engeli getirilmiştir. Tarafımıza henüz bir tebligat yapılmadığı için şu aşamada gerekçe hakkında bilgi sahibi değiliz. Şirket avukatlarımız sabah saatlerinde ilgili mahkemeye gerekli müracaatları yapacaklardır. Tüm satıcı ve alıcı üyelerimize duyurulur.

Nadir Kitap Para Cezası Aldı

Erişim Engeli Getirilen Nadir Kitap, Geçen Aylarda Rekabet Kurulu Tarafından Para Cezasına Çarptırılmıştı

Erişim engelinin nedeni henüz bilinmese de, yasaklama kararının ardından akıllara geçen nisan ayında web sitesine Rekabet Kurulu tarafından verilen para cezası geldi. Şirket, hakim gücünü kötüye kullandığı için kurul tarafından 346 bin 765 liralık idari para cezasına çarptırılmıştı.

16 yıldır hizmet veren Nadir Kitap’ın söz konusu ikinci el satışta hakim güce sahip olduğu biliniyor. Rekabet Kurulu da ürünlerini pazarlamak isteyen satıcı üyelerinin verilerini kendilerine sağlamadığını ve bu nedenle rakip firma faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığına kanaat getirmişti. Yaptıkları soruşturma sonucunda, “Satıcı üyelerinden bu yönde bir talep gelmesi hâlinde, ilgili satıcı üyelere kitap envanter verilerini doğru, anlaşılabilir, güvenli, eksiksiz bir şekilde, ücretsiz ve uygun formatta sağlaması,” kararlaştırılmıştı.

Nadir Kitap Erişim Engeli

Kitantik Sitesine de Erişim Engeli Getirildi

Nadir Kitap’la birlikte bir başka çevrimiçi ikinci el kitap satış sitesi olan Kitantik’e de erişim engeli getirildiği öğrenildi.

İkinci el kitaplarla birlikte antika ve efemera satışı da yapan Kitantik konuya dair şu açıklamayı yayınladı:

- Reklam -

“Sitemize 30.11.2022 tarihinde saat 18:00 itibariyle mahkeme kararıyla erişim engeli getirilmiştir.

“Gerekçesini ve nedenini bilmiyoruz; malesef konuyla ilgili bizimle hiçbir şekilde iletişimde bulunulmamıştır.”

Kitantik Erişim Engeli

Hermes Sahaf’ın sahibi Ümit Nar, ise Twitter hesabı üzerinden gelişmeleri şu şekilde yorumladı:

“Dünyanın en saçma erişim yasaklarından birini yaşıyoruz. Nadirkitap ve Kitantik’e erişim engeli gelmiş. Binden fazla kitap satıcısının sanal dükkânı durum çözülene kadar kapalı!”

Her iki sitenin de Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 2022/2965 D. İş numaralı 30/11/2022 tarihli kararıyla erişime engellendiği görüldü.

GÜNCELLEME: Mahkeme, kararın yanlışlıkla alındığını söyledi ve iki site üzerindeki erişim engeli kaldırıldı. Detaylar burada.

Nadir Kitap’a ve Kitantik’e getirilen erişim engelleri konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

20 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for HAKOYETO HAKOYETO dedi ki:

    Aaaaa peki kan emici bazı sahaflar artık fiyatları nerden şişirecekler.

  2. Avatar for acimatriyarka acimatriyarka dedi ki:

    Haberi okur okumaz aklıma gelen görsel,

    Sahafların fiyat şişirmesinin çaresi erişimi engellemek midir?

  3. Avatar for smartestidiot smartestidiot dedi ki:

    F*tö’yle ilişkisini falan araştıracaklardır bir de. Malum, zincir marketlerin fiyat artışındaki tek sebep buymuş. :clown_face:

  4. Avatar for fatihcetin fatihcetin dedi ki:

    Ben siteye ulaşabiliyorum. Ara ara kopmalar var ama tamamen kesinti yok sanırım. Nedeni hakkında bilgi yok yazıyor. Yeni bir gelişme oldu mu acaba?

  5. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Nasıl bi saçmalık bu anlamadım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

15 cevap daha var.

Tom Holland Spider-Man 4

Tom Holland, “Spider-Man 4” Filmiyle Örümcek Adam Rolüne Geri Dönüyor

Warner Bros. Discovery Dava

Warner Bros. Discovery Hissedarlarını ‘Bilerek’ Yanlış Yönlendirdiği Gerekçesiyle Dava Edildi