in

Kiley Reid’in Booker Adayı Romanı “Ne Eğlenceli Çağ” Okurla Buluşuyor

Kiley Reid tarafından kaleme alınan 2020 Booker adayı Ne Eğlenceli Çağ romanı Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Ne Eğlenceli Çağ - Kiley Reid
- Reklam -

Kiley Reid imzalı Ne Eğlenceli Çağ romanı Türkçe raflarında. Eser, April Yayıncılık tarafından Sinem Sancaktaroğlu Bozkurt’un çevirisiyle okura sunuldu.

Amerikalı yazar Kiley Reid, edebiyat yolculuğuna ilk romanı Ne Eğlenceli Çağ ile 2019 yılında başlamıştı. Orijinal adı Such a Fun Age olan eser, 2020 Booker Ödülü’nde uzun listeye kalma başarısı gösterilmiş; Goodreads’te En İyi Çıkış Romanı seçilmişti.

1987 yılında Los Angelas’ta doğan Kiley Reid, Arizona Üniversitesi’nde tiyatro okudu. Sonrasında Truman Capote bursuna layık görüldü ve Iowa Üniversitesi’nde edebiyat ve yaratıcı yazarlık yüksek lisansı yaptı. Öykülerini 2019 yılında George Washington’s Teeth kitabında bir araya getirdi. Şimdilerde Philadelphia’da yaşayan Reid, yaratıcı yazarlık dersleri vermeyi sürdürüyor.

- Reklam -

Kiley Reid ilk romanında empati, aile, yetişkinlik gibi kavramları sorguluyor.

Ne Eğlenceli Çağ – Kiley Reid | Arka Kapak Tanıtımı

Ne Eğlenceli Çağ - Kiley Reid

Goodreads okurlarınca yılın en iyi ilk romanı seçildi. New York Times Çoksatanlar listesinin zirvelerinde onlarca hafta yer aldı. 2020 Booker ödülüne aday gösterildi.

Yılın Kitabı Seçkisinde
Vox • Kirkus Reviews • Library Journal • BookPage
The Washington Post • Chicago Tribune • NPR • Vogue • Elle
Real Simple • InStyle • Good Housekeeping • Parade • Slate

Yeni zamanın en heyecan verici kalemlerinden Kiley Reid’den çarpıcı ve şaşırtıcı bir ilk roman.

Alix Chamberlain her istediğini elde eden bir kadın ve ilhamını özgüveninden alan markasıyla diğer kadınlara da aynısını vadediyor. Emira Tucker ise hâlâ dünyadaki yerini arıyor. Yaşıtları kariyer basamaklarını bir bir tırmanırken, onun elinde şimdilik yalnızca bebek bakıcılığı becerileri var.

Bir gece Alix, aniden işi çıkınca, Emira’dan yardım istiyor. Emira’nın Chamberlain’lerin oğluna bakması gerek. Bir de markete uğraması. Lüks mağazanın güvenlik görevlisi, dışarıda geç bir saatte beyaz bir çocukla siyah bir kadını beraber görünce Emira’yı iki yasındaki Briar’ı kaçırmakla suçluyor. Neler oluyor derken kalabalık toplanıyor. Hararetli tartışmalar alevleniyor. O esnada birisi her şeyi filme alıyor. Emira öfkeli, ömründe böylesine aşağılanmamıştı, yine de olayı büyütmemek en iyisi. Alix ise kararlı. Mutlaka bir çözüm bulacak ve her şeyi yoluna koyacak.

Ne Eğlenceli Çağ empati ve sosyal konular üzerine yaptığı keskin yorumlarla karşılıklı ilişkilerin bulaşıcılığını, aileden olmanın ne anlama geldiğini, yetişkin olmanın karmaşık gerçekliğini en sert ve en matrak haliyle anlatıyor.

- Reklam -

Ne Eğlenceli Çağ Hakkında Ne Dediler?

“Yılın en kışkırtıcı romanı.” – Entertainment Weekly

“Büyüleyici, özgün, eğlenceli.” The Guardian

“Hem çılgınca eğlenceli hem de nefes kesecek ölçüde bilgece! Reid ırk, sınıf ve ayrıcalık konularıyla ustaca ve güvenle yüzleşiyor. İtiraf etmeliyim ki, şaşkınım.” – Taylor Jenkins Reid

“Reid keskin gözlemleri, canlı anlatımı ve şaşırtmacalarıyla enfes bir hikaye anlatıcısı.” – Madeline Miller, Ben, Kirke’nin yazarı

“Nefes kesici, her cümlesi meydan okuyor. Elinizden bırakamayacaksınız.” – Kirkus Reviews

Toplamda 320 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Jodi Picoult, Edward St Aubyn ve Anne Tyler gibi isimleri de Türkçeye kazandıran Sinem Sancaktaroğlu Bozkurt üstleniyor. Kitap Nisan 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Kiley Reid imzalı Ne Eğlenceli Çağ hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tarsus'taki gizemli kazı yangın

Tarsus’ta Efsanelere Konu Olan ‘Gizemli Kazı’nın Yapıldığı Evde Yangın Çıktı

uzadan gelen gizemli sinyal çığlık

Uzaydan Gelen Gizemli Sinyaller Gezegenlerin ‘Çığlığı’ Olabilir