in ,

Neil Gaiman’dan Çevrimiçi Yazarlık Atölyesi

Hikâye anlatmanın inceliklerini Neil Gaiman’dan çevrimiçi dersler alarak öğrenmek mi? Bu kesinlikle kaçırmak istemeyeceğimiz bir fırsat!

neil gaiman master class
- Reklam -
- Reklam -

Yeni ve özgün bir şey yaratmanın zorluğunu bu yola çıkan herkes yakından biliyordur. Hangi üretim kolunda olursak olalım bu iş ustalar için bile zor. Peki onlar bu işin üstünden nasıl geliyor? Cevabı Neil Gaiman verecek.

Roman sanatından oyunlara ve hatta filmlere kadar genişleyen bir yelpazede unutulmaz işler ortaya koyan Neil Gaiman, bu işi tam olarak nasıl yapıyor? Arkadaş çevrenizde böyle bir muhabbet konusu açarsanız alacağınız cevaplardan biri, “Adam hikâye yazmasını biliyor,” olacaktır. Haklılar da elbette. Ancak bu kadar basit değil. Böylesine öyküleri yaratmak için köklü bir bilgi birikimine de ihtiyacınız var. Peki nereden başlayacaksınız?

Neil Gaiman favori yazarlarınızdansa ve siz de bir başlangıç noktası arıyorsanız kendisinin Master Class üzerinden yürüttüğü çevrimiçi dersleri almanız mümkün. Aradığınız cevapları verecek olan belki de fantastik edebiyatın rockstar’ıdır!

- Reklam -
- Reklam -
YouTube video

“İnsanlar öyküler anlatan yaratıklardır. Öyküler hayatidir. Biz doğruları öyküler aracılığıyla iletiriz. İşte bu kurgunun büyüsüdür. […] Roman yazmak sis içinde tek farınız açık halde araba sürmeye benzer. Olduğunuz yerden ileriyi göremezsiniz. Ancak arada sırada sisler açılır.”
Master Class platformundaki yazar listesi Neil Gaiman’dan ibaret değil. Margaret Atwood’tan yaratıcı yazarlık üstüne dersler alabileceğiniz gibi, Dan Brown’dan gerilim romanı yazmanın incelikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Veya Gordon Ramsay ile restoran yemeklerini evinizde yapabilirsiniz. Seçim sizin.

Eğer sadece Neil Gaiman‘ı tercih edecekseniz 90$ ödemek zorundasınız. 180$ öderseniz de bir yıl boyunca Master Class bünyesindeki tüm derslere erişebilirsiniz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kr kitap kulubu 5

KR Kitap Kulübü #5 | Giovanni Papini – Kaçan Ayna

batman ben affleck

Ben Affleck, Batman Rolünü Bıraktı