in

Nemesis Projesi’nin İlk Halkası “Nemesis” Şimdi Türkçe

İki yılda bir her doğum gününde öldürülen, sonra da hiçbir şey hatırlamadan tekrar dirilen bir kızın yaşadıklarını konu alan “Nemesis” yakında raflarda.

Nemesis Projesi - Brendan Reichs
- Reklam -
- Reklam -

Annesi Kathy Reichs ile birlikte yazdığı Viral, Şifre ve Nöbet kitaplarıyla bilinen Amerikan yazar Brendan Reichs, bu sefer genç-yetişkin türündeki kendi bilimkurgu serisiyle karşımızda: Nemesis Projesi.

Pegasus Yayınları’ndan çıkacak olan serinin ilk kitabı Nemesis, okuyucuyla ilk olarak 2017’de buluşmuştu. Kitapta şeytani komplolara ve altmış dört öğrenciyi ilgilendiren vakaların birbirleriyle birleşmesine tanıklık edeceğiz.

Nemesis Projesi – Brendan Reichs | Arka Kapak Tanıtımı

Bir Kere Ölmek mi, Defalarca Dirilmek mi?

- Reklam -

nemesis brendan reichsSekiz yaşına bastığından bu yana Min’in başına hep aynı şey gelmektedir. İki yılda bir, doğum gününde, tuhaf bir adam gelip genç kızı soğukkanlılıkla öldürmektedir. Fakat her seferinde olaydan saatler sonra, Idaho’daki minik kasabasının dışındaki bir korulukta uyanır: Bir başına ve maruz kaldığı tüyler ürpertici cinayetin bütün kanıtları silinmiş olarak.

Vadinin diğer tarafındaki Noah, herkes gibi bir hayat sürmek istese de bunu yapamaz. Belli etmemek için elinden geleni yapsa da cinayet ve ölüm kâbusları yakasını bir türlü bırakmaz. Dünyası panik ve yıkıma sürüklenirken, Noah en sonunda insanların ona yalan söylediğini öğrenir. Her şey göz açıp kapayıncaya kadar değişir.

Dünya’daysa daha büyük bir sorun patlak vermek üzeredir; Anvil adındaki devasa bir asteroid tüm yaşamı tehdit etmektedir. Ancak on altıncı doğum günü yaklaşırken beşinci kez öldürülmemeyi dileyerek odasında saklanan Min’in canına tak etmiştir. Fire Lake kasabasında dönen dolapları çözmeye yemin eder ve sonunda, kendisi dahil, okuldaki altmış dört öğrenciyi de kapsayan ve kendi cinayetinden daha şeytani olan muazzam bir komployu ortaya çıkarır.

- Reklam -

Nemesis Projesi Hakkında Ne Dediler?

“Nemesis okurları hikâyenin bağımlısı olacak ve serinin devamını sabırsızlıkla bekleyecekler.” – Kirkus Reviews

“Macera kitaplarını betimleyen çok fazla klişe vardır: Nefes kesici, sürükleyici, çarpıcı… Bu kitap için hepsini ikiyle çarpın. Reichs her sayfada okurunu merak içinde bırakmayı başarmış.” – Booklist

“Bir bulmaca kadar bağımlılık yaratan ve yürek hoplatan temposuyla Nemesis’i sonuna kadar büyük bir merakla okudum.” – The New York Times çoksatanı Kızıl Kraliçe’nin yazarı Victoria Aveyard

Yelda Rafensos tarafından dilimize kazandırılan 416 sayfalık eser, 16 Nisan’da okuyucuyla buluşacak. Kitaba sahip olmak için sabırsızlananlar ise ön siparişle kendisini edinebilirler. Şimdiden iyi okumalar!

Oğuzhan Koç

1998’in sonbaharında, İstanbul’da dünyaya gözlerini açan yazar hala doğduğu semtte yaşamakta. Küçük dünyaların büyük hayalcisi olması nedeniyle zaman zaman kabına sığamıyor. Eskinin öğretmen lisesi şimdininse Çapa Fen Lisesi’nde okurken lise fanzinine yazdığı şiirlerle ilk eserlerini okuyucuya sunmaya başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Matematik Mühendisliği okurken aynı zamanda da edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. Gezmeyi, izlemeyi ve yazmayı bir bütün haline getirdiği eserler verme hayali içerisinde yaşarken şimdilik sadece sitelere birkaç haber yazmakla yetiniyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Ölüm Günün Kutlu Olsun diye bir film vardı, o geldi aklıma .) Konusu ilginç gibi görünmekle beraber sonu, nereye bağlanacağı merak konusu :smiley:

  2. Avatar for Karahayalci Karahayalci dedi ki:

    Elimde ilk kitabı olup başlamamı bekleyen seri sayısı fazla olduğu için bu yıl onları azaltmayı planlıyorum bu seri niye bu yıl geldi ki :persevere: Acayip içimi gıdıklıyor ya belki sonra alırım :nerd_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

game of thrones final dragon

Game of Thrones Final Sezonundan Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken 21 Bölüm

the terror sezon 2 ust

Ridley Scott İmzalı Korku-Gerilim Dizisi The Terror İçin 2. Sezon Tarihi Geldi