in

Netflix Filmi “The Silence”ın Uyarlandığı Tim Lebbon Romanı

2019’da Netflix filmine de uyarlanan Tim Lebbon’ın The Silence (Sessizlik) romanı raflardaki yerini almayı sürdürüyor.

Sessizlik Tim Lebbon Netflix The Silence
- Reklam -
- Reklam -

İngiliz korku ve karanlık fantazi yazarı Tim Lebbon Türkçedeki macerasına devam ediyor. Yazarın The Silence kitabı Sessizlik adıyla dilimize kazandırılmıştı. Bir süredir raflarda bulunamayan eser şimdi tekrar bizlerle.

İlk olarak Titan Books tarafından Nisan 2015 tarihine yayımlanan bilimkurgu, post apokaliptik, korku türlerine dahil edilebilecek The Silence; artık Türkçede. Panama Yayıncılık etiketiyle raflarımıza gelen eser binlerce sene boyunca dünyadan saklı kalmış bir mağaradan yayılan birtakım kanatlı yırtıcıların getirdiği kıyameti konu alıyor.

En ufak bir ses çıkartmanın ölüm demek olduğu bir dünyada, kurtarıcı olarak ise işitme yetisini yitirmiş genç bir kız öne çıkıyor.

- Reklam -

Kitap 2019 yılında John R. Leonetti’nin yönettiği bir Netflix filmine de aynı adla uyarlanmıştı.

Eserin yazarı Tim Lebbon’ı dilimizde daha önce Jack London’ın Gizemli Yolculukları serisi ile tanımıştık. O serinin ilk kitabı Vahşi Topraklar ve ikinci kitabı Deniz Kurtları Altın Kitaplar tarafından Türkçeleştirilmişti. Seride Lebbon’a Christopher Golden eşlik ediyordu.

- Reklam -

Sessizlik – Tim Lebbon | Arka Kapak

Tim Lebbon - Sessizlik
Ukrayna’da, binlerce yıl boyunca dış dünyadan izole olmuş, devasa bir mağara sistemi keşfedilir. Tüm dünya nefesini tutmuş, asrın bilimsel keşfi olarak nitelendirilen bu olayı televizyondan canlı olarak takip etmektedir. Ne var ki hayranlık uyandıran bu karanlık ekosistemin derinliklerinden, birtakım kanatlı yırtıcılar gün yüzüne çıkar. Gözleri görmeyen yaratıklar, sese yönelerek avlanmak konusunda oldukça gelişmiştir. Öyle ki en küçük canlılardan en büyüklerine kadar hepsi onlar için birer avdır. Üstelik akla hayale sığmayacak bir hızla üreyerek tüm Avrupa’ya yayılırlar.

Pandora’nın kutusu artık açılmıştır. Bağırmak, hatta fısıldamak bile ölüme bir çağrıdır. Şehirler alev alev yanarken, dünya bir anda bambaşka bir yer haline gelir. Yaratıklar hızla dünyanın dört bir yanını kuşatırken, genç bir kız ailesiyle birlikte hayatta kalmanın yollarını arar. Yıllar önce geçirdiği trafik kazası sonucu işitme duyusunu yitiren Ally, sessizlik içinde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilmektedir; şimdi, ailesinin hayatta kalmak için tutunacağı dal da tam olarak budur. Evlerini terk etmek, kalabalıklardan uzaklaşmak, konuşmamak, sessiz ve sakin bir yer bulup beklemek…

Peki, kabus son bulacak mıdır? Kıyametin ardından geriye nasıl bir dünya kalacaktır? Ally ile ailesinin çıktığı bu kabus dolu yolculukta, kimi zaman hüznü kimi zamansa dehşeti yaşayacaksınız.
Elif Çelik’in Türkçeleştirdiği eser 397 sayfadan oluşuyor.

Siz kitabın önceki baskısını okuma fırsatı bulmuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* George R.R. Martin Hakkında Az Bilinen 12 Gerçek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

RTÜK Netflix Sansür

RTÜK Başkanı: “Netflix’i Uyardık, Gözümüz Üzerlerinde”

hellraiser film evreni

Hellraiser Film Evreni Sıfırlanıyor: Yönetmen ve Senarist Belli Oldu