in

Nevada: Vahşi Batı’nın Mitlerini Bir Araya Getiren Öyküler

Okuru çöl ikliminin mitleriyle buluşturan Claire Vaye Watkins imzalı ödüllü öykü kitabı “Nevada”, Yüz Kitap etiketiyle raflara geliyor.

Nevada - Claire Vaye Watkins
- Reklam -
- Reklam -

Yüz Kitap, 1945 sonrası dünya edebiyatından dilimize kazandırılmamış eserleri Türkçeye taşımaya devam ediyor. Yayınevinin bastığı yirminci kitap olan Nevada, Amerikalı yazar Claire Vaye Watkins imzası taşıyor.

Özellikle öykü türünde minör klasik ya da klasik adayı eserleri Türkçeyle buluşturmayı hedefleyen Yüz Kitap, yazar ailesine yine Amerikalı bir ismi katıyor.

1984 doğumlu yazarın eserleri The Paris Review, Granta, One Story ve Ploughshares gibi dergilerde yayımlanıyor. Dilimize kazandırılan Nevada, Watkins’in 2012 tarihli ilk öykü kitabı. Yazara Story Prize ve Dylan Thomas Prize’ı kazandıran Nevada sonrası, Watkins’in kaleme aldığı ilk roman ise Gold Fame Circus adını taşıyor.

- Reklam -

Vahşi Batı mitlerini kişisel geçmişiyle harmanlayarak okurun karşısına çıkan Nevada, dilimize Zeynep Baransel imzasıyla çevriliyor.

Nevada – Claire Vaye Watkins | Arka Kapak

Nevada - Claire Vaye Watkins
Amerikalı yazar Claire Vaye Watkins kitabında kahramanlarının kişisel geçmişiyle bölgenin tarihini iç içe geçirerek Vahşi Batı’nın mitlerini yeniden kuruyor; çölde havai fişek toplayan yaşlı adamlar, hayalet kasabaların zamanla film setlerine dönüştüğü Nevada coğrafyası, kaybolan turistler, Las Vegas’ın ışıltısına kapılan liseli gençler, çöldeki randevuevi sakinleri, hepsi bu mitin bir parçası haline geliyor.

Çölde bulduğu adrese yazdığı mektuplarla yalnızlığını azaltmaya çalışan bir adam, kendini terk eden erkeğin eşyalarını saklayarak yas tutan genç bir kadın, çöldeki randevuevinin kırılgan dengesini varlığıyla altüst eden genç bir İtalyan, ölümden kurtardığı genç kız yüzünden münzevi hayatında ince bir yarık açılan bir adam, annelerinin intiharını atlatamayan iki kız kardeş.

Üstlerinde geçmişin ağırlığını taşıyan bu insanlar, inatçılıkları, şansları ve az da olsa umutlarıyla hayatlarına tutunmaya çalışıyorlar.

- Reklam -

Nevada, her bir kelimenin yerini bulduğu, taze soluklu, diken diken, enfes bir kitap. – Joy Williams

Anna Proulx’tan bu yana Batı’dan yükselen en büyüleyici ses. – Vogue

Amerikalı yazar Claire Vaye Watkins 1984 yılında Kaliforniya’da, Death Valley’de doğdu, Kaliforniya ve Nevada’da büyüdü. Nevada Reno Üniversitesi’ni bitirdi, Ohio State Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık yüksek lisansı yaptı. Öyküleri The Paris Review, Granta, One Story, Ploughshares gibi dergilerde yayınlandı. 2012’de yayınlanan ilk öykü kitabı Nevada ile Story Prize ve Dylan Thomas Prize ödüllerini aldı. İlk romanı Gold Fame Circus ise 2015 yılında yayınlandı. Watkins, halen Pensilvanya’da Bucknell Üniversitesi’nde öğretim görevlisidir.
256 sayfadan oluşan öykü kitabı Şubat 2020 itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Peki siz Yüz Kitap’ın dilimize kazandırdığı eserleri takip ediyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Türk Canavarları Sözlüğü: Yerli Mitolojinin Kötücül Yaratıkları Bir Arada!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Bu bir fark yaratır işte… Bir western dizisi yayınlansaydı, fena olmazdı hani…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hakan: Muhafız 3. Sezon

Hakan: Muhafız 3. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Netflix Türkiye

Netflix, Abonesi Olmayanlara Ücretsiz Filmler Sunacak