in ,

NFT, Collins Sözlüğü’ne Göre 2021’in Kelimesi Seçildi

NFT, Collins Sözlüğü kaynaklarına göre 2021’in kelimesi seçildi. Dijital sanatın yükselişi ve kripto paraların geldiği konumla “non-fungible token” yılın en popüler kelimesi oldu.

nft collins sözlüğü 2021 yılın kelimesi
- Reklam -
- Reklam -

NFT, Collins Sözlüğü’ne göre 2021 yılının en çok kullanılan kelimesi seçildi. Collins English Dictionary’ye göre yılın sözcüğü açılımı Non-Fungible Token (Değiştirilemez Jeton) olan NFT oldu.

Son yıllarda “dijital sanat” ve “metaverse” ifadelerini daha sık duyar olduk. Sanal mecralarda yapılan alış ve satışlar ve gün geçtikçe gelişen teknoloji ile günlük dilde bazı ifadelerin kullanımı oldukça arttı. Bu yıl en çok kullanılan kelimelerden biri de, dijital sertifikanın yeni adı NFT oldu.

Birkaç prosedür ile her dijital çalışma NFT hâline gelebiliyor. Bununla birlikte sanal dünyada satılan çalışmalar da sıkça adlarından söz ettiriyor. Çünkü “dijital sanat” olarak adlandırılan bu çalışmalar oldukça yüksek meblağlardan alıcı bulabiliyor.

- Reklam -

Collins Sözlüğü’nün Yılın Kelimesi Seçtiği NFT, Milyonlarca Dolarlık Piyasada Adından Söz Ettiriyor

Sinema, müzik ve diğer birçok sektörden ünlü isimlerin çalışmalarını NFT formatında satışa çıkarması da bu kelimenin kullanım sıklığının artmasına neden oldu.

Çalışmalarını satan isimlerden biri de müzisyen Grimes. Sanatçının, dijital koleksiyonu 6 milyon dolardan alıcı bulmuştu.

Dijital sanatçı Beeple’ın 69 milyon dolara satılan çalışması ise şimdiye kadar en fazla paha biçilen dijital eser olmuştu.

nft beeple 5000 days kripto sanat

Collins’in açıklamasına göre NFT kelimesinin kullanımı geçtiğimiz yıl hızlı bir şekilde arttı.
Collins Learning direktörü Alex Beecroft konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Bir kısaltmanın kullanımının hızlı bir şekilde artması alışılmadık bir şey. NFT’lere finansal siteler, galeriler, müzayede evleri ve sosyal medya platformları gibi yerlerde karşılaşacak gibi duruyoruz. NFT’nin etkisinin ne kadar devam edeceği belli olmasa da, günlük dilde bu ani ortaya çıkışı, onu açıkça yılın kelimesi yaptı.”

Colins’in açıkladığı listeye göre NFT, teknoloji temelli ve sık kullanılan “crypto” ve “metaverse” kelimelerini ardında bırakarak birinci oldu.

- Reklam -

Ayrıca, Collins’in 2020’de belirlediği kelime lockdown (karantina), 2019’daki kelime ise climate strike (iklim grevi) olmuştu.

nft collins sözlüğü 2021 yılın kelimesi

Son yıllarda dünyanın karşılaştığı sorunlar bazı kelimelerin kullanım sıklığını artırmıştı. Collins’in listesinde NFT’nin yanında, iklim krizi ve Koronavirüs pandemisi ile ilişkili kelimelerin bulunması bir açıdan geçirilen yılın özeti konumunda.

Bununla birlikte Oxford Sözlüğü, aşı anlamına gelen “vax” sözcüğünü 2021 yılının kelimesi seçmişti.

Collins Sözlüğü’nün 2021 Yılı için Seçtiği 10 Kelime

  1. NFT
  2. cheugy
  3. climate anxiety
  4. crypto
  5. double-vaxxed
  6. hybrid working
  7. metaverse
  8. neopronoun
  9. pingdemic
  10. Regencycore

Collins English Dictionary, HarperCollins Publishers tarafından 1979 yılından beri yayımlanan köklü bir sözlük.

NFT’nin bu yıl en çok kullanılan kelime olması hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian 

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

iron maiden marvel ozel tasarim is birligi

Iron Maiden, Marvel ile Birlikte Özel Tasarım Ürünler Çıkartıyor

DC vs. Vampires The Flash

DC vs. Vampires Çizgi Roman Serisinin En Ölümcül İsmi “The Flash” Oldu