in ,

Ünlü Müzisyen Nick Cave, Oğlunun Ölümünden Sonra Komşusunun Üç Yaşındaki Çocuğu için Kitap Yazdı

Nick Cave oğlunun ölümünün ardından bir çocuk kitabı yazdı. Ünlü müzisyen “The Little Thing” adlı eseri, üç yaşındaki komşusu Esme için kaleme aldı.

nick cave çocuk kitabı the little thing
- Reklam -
- Reklam -

Nick Cave oğlunun ölümünden sonra, komşusunun üç yaşındaki çocuğu için The Little Thing (Küçük Şey) adlı bir kitap kaleme aldı.

Ünlü müzisyen Nick Cave kendi çocuk kitabını yazdı. Avustralyalı sanatçı, eserin çizimlerini de kendisi gerçekleştirdi. Cave, şimdilerde ön siparişe çıkan The Little Thing’i, komşusunun üç yaşındaki kızı Esme için kaleme aldı. Kişisel internet sitesinde kitap hakkında şu şekilde konuştu:

“Kişiliğinin gerçek doğasını keşfetmek için destansı bir maceraya atılan Küçük Şey’in hikâyesi. Küçük Şey, ’Ben neyim?’ diye soruyor. Yol boyunca Küçük Şey bir domates, bir tuvalet kağıdı, bir duş başlığı, bir kek ve bir mısır koçanı gibi çeşitli karakterlerle tanışıyor ve bu karakterler onu kendisini eğlenceli biçimde anlaması için yönlendiriyor.”

- Reklam -

nick cave The Little Thing kitap

The Little Thing’i satın alan okurlar aynı zamanda kitabın sesli versiyonunu da ücretsiz olarak indirme hakkına sahip olacak. Sesli versiyonda hikâye yine Cave tarafından okunuyor ve müzikler de hem onun hem de grubu Bad Seeds’ten Warren Ellis’in imzasını taşıyor.

Nick Cave Yazarlık Kariyerine Devam Edecek

Çoğunlukla müzik kariyerindeki Bad Seeds grubundaki parçalarıyla tanınan sanatçı, Temmuz 2015 tarihinde oğlu Arthur Cave’i kaybetmişti. Arthur, LSD kullandıktan sonra İngiltere’nin güneyinde yer alan Brighton kentinde bir uçurumdan düşerek yaşamını yitirmişti.

Cave, The Little Thing’in ardından yeni kitap projesine de başlamış durumda. Sanatçı, gelecek kitabında oğlu Arthur’un ölümünden sonra yaşadıklarını konu alacak. Ünlü müzisyen o tarihten bugüne dek olaya dair çok az röportaj vermişti.

- Reklam -

Faith, Hope and Carnage (İnanç, Umut ve Katliam) adını taşıyacağı açıklanan kitap Cave’in gazeteci Sean O’Hagan’la (The Guardian) yaptığı 40 saatten uzun süren nehir söyleşisine dayanıyor.

Cave’in “yıllardır verdiğim ilk röportaj” cümlesiyle duyurduğu Faith, Hope and Carnege kitabı22 Eylül 2022 tarihinde raflardaki yerini alacak.

Her iki kitap için de henüz bir Türkçe tercüme haberi paylaşılmış değil. Cave’in ilk romanı orijinal dilinde 1989’da yayımlanan Ve Eşek Meleği Gördü (And the Ass Saw the Angel) olmuştu.

Nick Cave filmleri ve yeni kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ay'daki Oksijen miktarı araştırma

Ay’daki Oksijen Milyarlarca İnsana 100 Bin Yıl Boyunca Yetebilir

Bu Dünyanın Krallığı - Alejo Carpentier | Haftanın Kitabı #197

Bu Dünyanın Krallığı – Alejo Carpentier | Haftanın Kitabı #197