in ,

Nightmare Before Christmas 2 Geliyor: Hikâye Kitap Olarak Devam Ediyor

Nightmare Before Christmas 2 geliyor. Tim Burton’ın eserinden uyarlanan Noel Gecesi Kâbusu filminin devamı, fantastik bir roman olarak karşımıza çıkacak.

The Nightmare Before Christmas 2
- Reklam -
- Reklam -

Tim Burton tarafından 1993 yılında yazılan ve Henry Selick tarafından müzikal animasyona uyarlanan The Nightmare Before Christmas, şimdi devam macerası ile geliyor. Ancak The Nightmare Before Christmas 2 bir film olarak değil, kitap olarak gelecek. Eser, hikâyedeki Sally karakterine odaklanacak.

1993 yılında yazar, yönetmen ve yapımcı Tim Burton tarafından yazılan ve ardından beyaz perdeye aktarılan The Nightmare Before Christmas kitabına yeni bir devam macerası geliyor. Ancak bu defa eserin yazarı Burton değil, Shea Earnshaw olacak.

Disney’in sevilen stop-motion filmi, Sally odaklı yeni bir hikâyeye kavuşuyor. Henry Selick’in animasyon filmi kısa süre içerisinde bir külte dönüşmüştü. Film, Cadılar Bayramı Kasabası’ndaki Balkabağı Kralı Jack Skellington’ın kendisini yanlışlıkla başka bir tatil temalı bölge olan Noel Kasabası’nda bulmasını konu alıyor. Etrafındaki büyülü neşeye hayran kalan Jack, Noel’i devralıp Noel Baba olmaya karar verir. Ancak kendisini beklenmedik maceralar beklemektedir.

- Reklam -

The Nightmare Before Christmas 2

The Nightmare Before Christmas filmi hem Cadılar Bayramı hem de Noel zamanı için oldukça aranılan bir yapım. Ancak popüler film uyarlamasına rağmen asla devam bölümleri sinema ile buluşmuş değil. Devam olarak anabileceğimiz tek yapım 2004 yılında Oogie’s Revenge adlı bir video oyundu. Şimdiyse macera kaldığı yerden devam edecek. Fakat bu defa bir film değil, kitap geliyor.

Nightmare Before Christmas 2 Macerası, Sally Karakterine Odaklanacak

Disney Publishing, Noel Gecesi Kâbusu’naki olayların ardından Jack’in sevgilisi Sally’ye odaklanan yeni bir kitap için hazırlıklara başladı. Genç – yetişkin türünde kaleme alınılacak romanın yazarı ise Shea Ernshaw olacak. Kendisini Türkçede hiç okuma fırsatı bulamamış olsak da Ernshaw; The Wicked Deep, Winterwood ve A History of Wild Places gibi kitaplarla tanınan bir yazar.

Sally’nin bakış açısıyla yazılacak kitap filmin sona ermesinden kısa bir süre sonra başlayacak. Romanda Sally ve Jack’in henüz anlatılmamış aşk hikâyesi konu alınacak. Eser, aynı zamanda bir reşit olma öyküsü olacak. Kendisini kraliyet unvanı (Cadılar Bayramı Kasabası Balkabağı Kraliçesi) alırken göreceğiz. Hayranlar, özelikleri Cadılar Bayramı Kasabası karakterleri ile yeni bir maceraya konuk olacak.

- Reklam -

The Nightmare Before Christmas 2

The Nightmare Before Christmas 2 kitabının Temmuz 2022 tarihinde orijinal dilinde yayımlanması bekleniyor. Eserin Türkçeye kazandırılıp kazandırılmayacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Peki siz böyle bir devam fikrine sıcak bakıyor musunuz? Eserden beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Terminator Netflix Anime Dizisi

Terminator, Netflix Animesi Olmaya Hazırlanıyor: Projenin Başında Ghost in the Shell Yapımcıları Var

Western Filmleri en iyi kovboy yapımları

Vahşi Batı Rüzgârlarının Estiği En İyi 10 Western Filmi