in

Agatha Christie’nin “Nil’de Ölüm”ü Yeniden Raflarda

Polisiye edebiyatın sevilen ismi Agatha Christie’nin “Nil’de Ölüm” romanı, yeni çevirisiyle tam metin olarak raflara geliyor.

Agatha Christie Nil’de Ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Sevilen polisiye yazarlarından Agatha Christie, Altın Kitaplar etiketiyle raflara gelmeye devam ediyor. Usta yazarın kitapları yeni çevirileriyle ve tam metin baskılarıyla bir kez daha okurlarıyla buluşuyor. Sıradaki kitap ise Nil’de Ölüm.

Agatha Christie yaşadığı süre boyunca onlarca polisiye roman kaleme aldı. Yazığı bu romanlarla Polisiye Edebiyatın Kraliçesi unvanını kazandı ve ayrıca Mary Westmacott takma adıyla altı adet unutulmaz aşk romanı da yazdı. Sherlock ile karşılaştırılan ama ondan çok daha gerçekçi olan dedektif karakteri Poirot’un maceraları raflarımızı süslemeye devam ediyor.

Nil’de Ölüm, Dedektif Poirot’nun Macerasına Yeni Bir Soluk Getiriyor

Dedektif Poirot’nun keskin gözü ve analitik zekasıyla, bilindik bir maceraya yeni ve farklı bir solukla atılmaya hazır olun.

- Reklam -

Zengin, genç ve güzel bir karakter olan Linnet Doyle, dünyada istediği her şeye sahip biridir. Hatta öyle ki, yakın arkadaşı olarak gördüğü kişinin sevdiği adama bile sahip olmuştur.

Linnet ile yeni kocası, günün birinde Nil Nehri’nde çıktıkları bir tekne gezisinde ünlü dedektif Hercule Poirot’la tanışırlar. Gezi oldukça keyifli geçse de ve huzur dolu gözükse de Poirot’un içinde tam olarak tanımlayamadığı bir sıkıntı vardır.

- Reklam -

İlk olarak 1937 yılında basılmış kitabın Ekim 2020 yılında Gal Gadot ve Kenneth Branagh gibi isimlerin başrolünde olduğu bir film uyarlaması da gelecektir. Eserin daha önce 1978’te de yapılmış bir film uyarlaması bulunuyor.

336 sayfalık kitabın etiket fiyatı 32 lira olarak belirlenmiş. Eserin yeni çevirisi de yine Çiğdem Öztekin tarafından yapılmış. Kitap yakın zamanda raflardaki yerini tamamen almış olacak. Ancak erkenden sipariş vermek isteyenler, çevrimiçi kitap satış sitelerinden eseri şimdiden sipariş edebilir.


* Philip K. Dick’in Yaratılan Dünya’sı Tekrar Türkçede

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kitapkurduizmir kitapkurduizmir dedi ki:

    Agatha’ nın iyi romanlarındandır. Ancak -32 TL çok pahalı. Yıllar sonra bir daha okumak için bu kadar para veremem.

  2. Avatar for isisdensm isisdensm dedi ki:

    Lise yıllarıma dönme imkanım olsaydı, hiç düşünmeden alır, okurdum. Nicesini o dönemde okudum, çevremde olup bitenlere karşı tetikte olma hali de o yılların getirisi. Agatha’nın analitik zekasını kendimde geliştiremedim belki ama içgüdüsel yaklaşımlarımdan hep doğru sonuçlar aldım. Bu da otel odalarında katil peşinde koşarken, bir taraftan da cinayete kurban gitmemek için hayatta kalma mücadelemin biyolojik bir karşılığıdır belki, bilemem. :smiley:
    Okur yaşı müsait olanlar, içindeki liseliyi kaybetmeyenler! Devam… :slight_smile:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Hangi yayınevinden çıkacak ki?

  4. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Altın Kitaplar’dan çıkacak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rüya

Ahtapotların da Rüya Gördüğü Öne Sürüldü

Tom Holland Uncharted

Tom Holland’lı Uncharted Filmi Yönetmenini Buldu