in ,

Stranger Things’in Yıldızı Millie Bobby Brown Roman Yazdı: “Nineteen Steps”

Millie Bobby Brown imzalı “Nineteen Steps” kitabı raflara geliyor. Stranger Things ve Enola Holmes’un yıldız oyuncusu, ilk romanı ile okurların karşısına çıkıyor.

Nineteen Steps: Millie Bobby Brown'ın İlk Romanı Çıkıyor
- Reklam -
- Reklam -

Nineteen Steps romanı duyuruldu. Stranger Things ve Enola Holmes gibi yapımlarla adını tüm dünyaya duyuran genç oyuncu Millie Bobby Brown, bu sefer bir roman ile hayranların karşısına çıkıyor.

19 yaşındaki Millie Bobby Brown her ne kadar dünyanın geniş kesimi tarafından Stranger Things dizisi ve sonrasında Henry Cavill’la başrolü paylaştığı Enola Holmes film serisi ile tanınıyor olsa da, kendisi ilk olarak 2013’te Once Upon a Time in Wonderland’da oyunculuğa başladı. Hemen ardından bir yıl sonra ise Intruders’ta Madison O’Donnell olarak başrol oynadı. Netflix’in popüler dizisi Stranger Things’te Eleven karakterini canlandırmadan önce ise NCIS, Modern Family ve Grey’s Anatomy gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Millie Bobby Brown roman

- Reklam -

Kasım 2018’de UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atanan ve bugüne kadarki en genç elçi olan Brown aynı zamanda Enola Holmes ile yapımcılığa da soyunan bir isim. Hayranları heyecanla Stranger Things’in yeni sezonunu ve yeni projesi Damsel’ı beklerken oyuncudan sürpriz bir duyuru geldi.

Brown, yayıncı HarperCollins’in William Morrow markası altında bu sonbaharda ilk romanı yayımlayacağını duyurdu. “Aşk, kayıp ve sırların epik hikâyesi” olarak tanıtılan kitabın adı ise Nineteen Steps (On Dokuz Adım).

Millie Bobby Brown İmzalı “Nineteen Steps” Kitabı Ne Anlatıyor?

Nineteen Steps - Millie Bobby Brown

Brown ilk romanını kaleme alırken ilhamını kendi aile geçmişinden aldığını açıklıyor. Oyuncunun büyükannesi, İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere’deki sivil kayıpların en büyüklerinden biri olan Bethnal Green Tünel Faciası’ndan kurtulmuştu. Roman da İkinci Dünya Savaşı sırasında ailesiyle Bethnal Green’de yaşayan 18 yaşındaki Nellie Morris’in hikâyesini anlatıyor. Kitap için paylaşılan ilk tanıtım yazısı şu şekilde:

“Bir Amerikan havacısıyla tesadüfen karşılaştıktan sonra Nellie’nin dünyası genişlemeye başlar. Ray ile yeni ve heyecan verici bir hayat kurmaya başladığı sırada, bir akşam hava saldırısı sırasında korkunç bir olay gerçekleşir ve sonuçları felakettir. O geceyle ilgili gerçekler açığa çıktığında Nellie’nin dünyası paramparça olur. Ancak Nellie, umutların tükendiği bir anda bile, aşkın ve mutluluğun galip gelebileceğini keşfeder.”

Millie Bobby Brown, roman hakkında yaptığı açıklamada, “Büyükannem Ruth’tan ilham alarak yazdığım bu kitap benim için çok kişisel ve önemli. Savaş zamanında yaşadığı sürece dair hikâyelerini dinleyerek büyüdüm. Anattıklarını yaşatacak olmaktan onur duyuyorum,” dedi.

- Reklam -

Nineteen Steps: Millie Bobby Brown’ın İlk Romanı

Kitabın editörü Liz Stein ise şunları söyledi:

“Nineteen Steps, kadın dayanıklılığı ve insan ruhu hakkında dokunaklı ve ilham verici bir hikâye. Hem iç ısıtan hem de yürek burkan bir roman olan bu eser, aile, arkadaşlık ve toplulukta bulduğumuz güç ve cesareti resmediyor. Romanın özündeki akıldan çıkmayan, gerçek trajediden inanılmaz derecede etkilendim ve savaş zamanındaki unutulmaz aşk portresi beni büyüledi.”

Nineteen Steps, 12 Eylül 2023’te kitapçılardaki yerini alacak. Romanın dilimize çevrilip çevrilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Brown’un oyunculuk deneyiminin ardından bir romanla okurların karşısına çıkması hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Kitap kesinlikle edebi bir değer taşıyordur buna tüm kalbimle inanıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venedik ve Bâb-ı Âli - Lucette Valensi

Venedikli Elçilerin Gözünden Osmanlı’nın Değerlendirildiği “Venedik ve Bâb-ı Âli” Kitabı Yeniden Türkçede

Pokémon Horizons Fragmanı

Pokémon Evreninde Yeni Çağ: Ash Ketchum’ın Vedasından Sonra Yeni Anime “Horizons”tan Fragman