in

Numenéra Evreninin İlk Romanı Yolda

Ödüllü rol yapma oyunu Numenéra, ilk romanıyla fantastik edebiyat okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

the poison eater ust
- Reklam -
- Reklam -

2014 Ennie Ödülleri’nde tam 10 ödüle (5 altın, 5 gümüş) layık görülen ve son yılların en sevilen masaüstü fantastik rol yapma oyunlarından biri olan Numenéra dünyası yurtdışında kendine ait ilk uzun soluklu kitabına kavuşmak üzere.

Ninth World’de (Dokuzuncu Dünya) geçen Numenéra hikâyeleri günümüzden milyarlarca yıl sonrasını konu alıyor. Pek çok medeniyet doğup yıkılmış, bildiğimiz modern dünya çökmüş, insanlık geriye gitmiştir. Eski medeniyetler arkalarında bir sürü teknolojik kalıntı bırakmıştır. Oyunun geçtiği dönemdeki insanlar için bu kalıntılar (nanoteknoloji ürünleri, uydular, biyomühendislikle değiştirilmiş canlılar) büyüden farksızdır. Eh, onları kim suçlayabilir ki? Ne demiş büyük usta Arthur C. Clarke? “Yeterince gelişmiş bir teknoloji büyüden ayırdedilemez.”

İşte böyle bir dünyada geçiyor Numenéra hikâyeleri. Ve bu evreni konu alan ilk roman da çok yakında yurtdışındaki okurlarla buluşacak. The Poison Eater (Zehiryiyen) adlı kitabı konusu şöyle:

- Reklam -

the-poison-eater-coverTalia bir zamanlar yitik pusulanın on iki kurbanından biri, yalnızca vordcha olarak bilinen insanlık dışı yaratıkların bir mahkûmuydu. O hayattan ucu ucuna da olsa bedeni ve ruhu bozulmadan kaçabilmeyi başarmıştı. Şimdiyse Enthait şehrinde zehiryiyen olarak çalıştığı yeni bir hayata sahip. Geçmişini kimse bilmiyor, kimse soru sormuyor. O kadar uzun bir süredir burada yaşıyor ki Enthait’i artık evi, bu insanları ise halkı gibi görüyor. Onları seviyor, Enthaitliler de onu.

Ama Dokuzuncu Dünya’da geçmiş yaşayan, nefes alan bir şeydir. Ve sizi avlamaya başladığında kaçabilirsiniz. Savaşabilirsiniz. Ya da ölebilirsiniz.

- Reklam -

Shanna Germain’in kaleme aldığı kitap 17 Ocak’ta Angry Robot Books aracılığıyla okurlarla buluşacak. Romanın bir diğer önemiyse inXile Enterteinment’ın (Wasteland 2, Bard’s Tale) çok yakında bizlerle buluşturacağı ve efsanevi rol yapma oyunu Planescape: Torment’ın ruhani devamı olarak kabul edilen Torment: Tides of Numenéra oyunuyla aynı evrende geçmesi. Bir “oyun kitabı” değil de tıpkı Ejderhamızrağı ve Unutulmuş Diyarlar gibi bir masaüstü evrenini baz alan bir roman olması da diğer artısı…

Ne diyelim? Darısı biz Türk okurların başına!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

spidey kapak

Üç Örümcek Adam Macerası Daha Geldi!

krallarin merhameti ust

Kralların Merhameti: Asya Kültürlerinden Beslenen Bir Fantazya