in

Ödüllü Bilimkurgu “Nexus” Artık Türkçe

Microsoft’un bilgisayar mühendislerinden Ramez Naam tarafından kaleme alınan Nexus Üçlemesi ilk kitabıyla bizlerle.

nexus ust
- Reklam -
- Reklam -

H.G. Wells Awards ödüllü bilimkurgu yazarı ve 15 yıldan uzun bir süredir Microsoft’ta bilgisayar mühendisliği yapan Ramez Naam‘ın yazdığı, yurt dışında büyük bir ilgiyle karşılanan Nexus Üçlemesi, seriyle aynı adı taşıyan ilk kitabı Nexus‘la raflardaki yerini aldı.

Roman yakın bir gelecekte, Nexus adlı deneysel bir nano-uyuşturucu sayesinde kafalarının içinde bir süper bilgisayar yaratmayı başaran ve bu sayede vücutlarını diledikleri gibi programlayabilen bir grup genç bilim insanının başında geçenleri konu alıyor. Zihinler arası chatleşme, zihin okuma, kung fu… Yapabildiklerinden sadece birkaçı. Ama çığır açan bir teknolojinin olduğu her yerde onu askeri amaçlar için kullanmak isteyen hükümetler, ordular, ajanlar ve mafyalar da vardır. Nexus’da da durum çok farklı değil…

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
Yıl 2040… Deneysel bir nano-uyuşturucu olan Nexus, insanları zihinsel olarak birbirine bağlamaktadır. Kimileri bu ürünü geliştirmek, kimileriyse kökünü kurutmak istemektedir. Bazılarıysa, kendi çıkarları için kullanmak niyetindedir.

- Reklam -

Genç bir bilim insanı Nexus’u geliştirmeye çalışırken yakalanınca, başına büyük bir bela açılmış olur. Uluslararası istihbarat örgütleri işin içindedir ve tehlike, tahmin edilenden çok daha büyüktür.

- Reklam -

NEXUS, bilim koridorlarından güç odaklarına, Washington DC’deki seçkin bir örgütün merkezinden Şangay’daki gizli bir laboratuvara, San Francisco’nun çılgın yeraltı partilerinden Bangkok’taki biyoteknoloji pazarlarına, uluslararası nörobilim konferansından Tayland kırsalındaki bir manastıra kadar uzanan ve soluk almadan okunan müthiş bir roman.
Panama Yayıncılık etiketiyle basılan kitabın çevirisi Eralp Ersoy‘a ait. 2014’te Prometheus Ödülü’ne layık görülen kitap aynı yıl Arthur C. Clarke ödülüne de aday gösterilme başarısını elde etmişti. Son olarak üçlemenin film haklarının Paramount tarafından satın alındığını da bildirelim.

Keyifli okumalar.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Bu kitabın düzeltisini seneler önce MonokL için ben yapmıştım :slight_smile: Telifi kaybetmişler demek, başka yayınevinden ve farklı bir çevirmenle çıkmış çünkü. Umarım çevirisi iyidir.

    Kitap hiç de fena değildi. Kafalarında bir süper bilgisayar yaratan bir grup genç, bu teknolojiyi silah olarak kullanmak isteyen ordu güçleri ve Hong Kong mafyasının arasında kalıyordu. Yer yer basit bir aksiyon filmi havasına bürünse de Nexus teknolojisi ve çizdiği distopik yakın gelecek ilginçti.

  2. Avatar for trkr23 trkr23 dedi ki:

    Monokl Yayınları’nın programında diye biliyordum. Umarım Panama Yayınları da çeviri ve baskıda aynı kaliteyi yakalayabilmiştir.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Nexus’u okuyan oldu mu acaba? Hem eser hem de çeviri konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Evet verdiğiniz bu bilgileri ben de okudum, ama kitabı okuyup da düşüncelerini alabileceğim bir arkadaş var mıdır diye merak ettim

  5. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Anladım, kusura bakmayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

haftanin kitabi 90 bulut atlasi

Haftanın Kitabı #90 – Bulut Atlası

iste insan ust

İthaki Bilimkurgu Klasikleri “İşte İnsan” İle Devam Ediyor