in

Ödüllü Bilimkurgu Serisi Astronot Kadın’ın İlk Kitabı “Yıldızları Hesaplamak” Türkçede

Astronot Kadın Serisi 1. kitabı “Yıldızları Hesaplamak” ile Türkçe raflarında. Mary Robinette Kowal’ın ödüllü romanı dilimize kazandırıldı.

Yıldızları Hesaplamak - Mary Robinette Kowal
- Reklam -
- Reklam -

Mary Robinette Kowal imzalı Yıldızları Hesaplamak kitabı raflardaki yerini aldı. Eser, Eksik Parça Yayınları tarafından okurlarla buluşturuluyor.

1969 doğumlu Amerikalı yazar ve kukla sanatçısı Mary Robinette Kowal ilk defa Türkçe raflarında. Bilimkurgu ve fantastik edebiyat türünde verdiği eserlerle tanınan yazarın Astronot Kadın Serisi (Lady Astronaut Universe Series) Türkçedeki yolculuğuna başladı.

Orijinal adı The Calculating Stars olan serinin ilk kitabı ana dilinde 2018 yılında yayımlanmıştı. Macera The Fated Sky, The Relentless Moon ve The Martian Contingency ile devam etti. Seri ayrıca birçok yan kitapla evrenini genişletmeyi sürdürdü.

- Reklam -

2018 ve 2019 yıllarında bilimkurgu ve fantazinin önemli ödüllerinden Hugo, Nebula ve Locus’u kazanan eser deneyimli bir pilot ve kıvrak zekâlı bir matematikçi olan Elma York’un uzay maceralarını konu alıyor.

Yıldızları Hesaplamak – Mary Robinette Kowal | Arka Kapak Tanıtımı

Yıldızları Hesaplamak - Mary Robinette Kowal

HUGO EN İYİ ROMAN ÖDÜLÜ
NEBULA EN İYİ ROMAN ÖDÜLÜ
LOCUS EN İYİ BİLİM KURGU ROMANI ÖDÜLÜ

Pilot, Fizikçi ve Eş

Takvimler 1952’yi gösterirken devasa bir göktaşı Dünya’ya düştü ve Washington DC de dâhil olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu kıyılarını harap etti. Bu yıkıcı darbenin ardından bilim insanları, yakın gelecekte Dünya’nın yaşanamaz derecede soğuk bir gezegene dönüşeceğini hesapladı. Artık insanlığın önünde varlığını sürdürebilmek için uzayı kolonileştirmekten başka bir yol kalmamıştı.

- Reklam -

Deneyimli bir pilot ve kıvrak zekâlı bir matematikçi olan Elma York, hızlandırılmış uzay programına katılarak üstün becerilerini insanlığın hizmetine adadı. Aklında ise tek bir şey vardı: İlk kadın astronot olabilmek. Ancak bu ideali onu, bir yandan kısıtlı imkânlarla bir yandan da erkek egemen yapıyla amansız bir mücadeleye itecekti.

Astronot Kadın serisinin Hugo, Nebula ve Locus ödüllü ilk romanı Yıldızları Hesaplamak, bir kadının hem doğaya hem de topluma karşı verdiği savaşın hikâyesi.

“Yıldızları Hesaplamak, olayların başka nasıl gelişebileceğinin harikulade ve bilime uygun bir anlatımı. Bu alternatif tarih macerasında, Kowal hem bilimdeki hem de tarihteki ustalığını konuşturuyor.” – Andy Weir

Toplamda 432 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Sinan Güldal üstleniyor. Yıldızları Hesaplamak Ekim 2021 tarihi itibarıyla okurun beğenisine sunuldu.

Siz Mary Robinette Kowal ile tanışma fırsatı buldunuz mu? Yıldızları Hesaplamak hakkındaki yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jon Favreau Iron Man Captain America Marvel

Jon Favreau: “Iron Man Yerine Captain America’yı Yönetmek İsterdim”

dr brain fragmanı apple tv+

Apple’ın Kore Yapımı Bilimkurgu Dizisi “Dr. Brain”den İlk Fragman Geldi