in

Oktay Akbal’ın Öyküleri Bir Araya Geliyor

Edebiyatımızın usta yazarlarından Oktay Akbal’ın baskısı bulunmayan eserleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Sırada Bütün Öyküleri 1 – Önce Ekmekler Bozuldu var.

Oktay Akbal
- Reklam -
- Reklam -

Edebiyatımızın önemli kalemlerinden Oktay Akbal öykülerine topluca erişmek isteyenlere güzel bir haberimiz var. Doğan Kitap, bir süredir yazarın baskısı bulunmayan kitaplarını yeniden bizlerle buluşturuyordu. Şimdiyse sırada Bütün Öyküleri 1. Cilt var.

Cumhuriyetle aynı yıl doğan, gazeteci ve yazar Oktay Akbal pek çok türde eser verdi. Günlük, anı, roman, hikâye, çocuk kitabı, deneme, eleştiri, tarih bir yana; gazetelerdeki köşeleriyle de akıllara kazındı.

Edebiyat dünyasına girişi Servet-i Fünun dergisine yaptığı sekreterlik ile başlayan yazar, hayatının büyük bir kısmında gazetecilik mesleği ile geçindi.

- Reklam -

Orhan Kemal Roman Armağanı, Sait Faik Hikâye Armağanı, Sedat Simavi Ödülü gibi pek çok değerli ödüle layık görüldü.

2015 yılında aramızdan ayrılan Akbal’ın eserleri, bu zamana kadar çeşitli yayınevleri tarafından bizlerle buluşturuldu.

Romanlarının Ardından Öyküleri de Tekrar Bizlerle

Son dönemde kitaplarını Doğan Kitap etiketiyle okuma fırsatı bulduğumuz Akbal’ı son yayınevinde İnsan Bir Ormandır, Suçumuz İnsan Olmak ve Garipler Sokağı romanlarıyla okumuştuk.

- Reklam -

Bütün Öyküleri 1 – Önce Ekmekler Bozuldu adını taşıyan öykü kitabında Akbal’ın 1940 ve 1960 yılları arasında yayımlanan, toplamda beş öykü kitabını bir arada okuma fırsatı buluyoruz.

2. Dünya Savaşı sonrası çöküntüyü ve İstanbul’da yaşanan hayat mücadelesini konu alan bu öykülerde, insan sevgisi öne çıkıyor.

Ciltsiz bir baskıyla okuyacağımız kitabın sayfa sayısı 416. Raflara çıkış tarihi 16 Ekim olarak duyurulan eseri, şimdilik çevrimiçi kitap satış sitelerinden temin edebilirsiniz. Kitabın editörü Sevengül Sönmez. Önce Ekmekler Bozuldu için belirlenen etiket fiyatı ise 35 TL.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    En azından Bütün Öyküler ciltlerini sert kapak basmalı Doğan Kitap.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

daybreak netflix

Netflix’in Yeni Dizisi Daybreak’in Fragmanı Yayınlandı

Netflix

Netflix Üyeleri, Disney+’a Sıcak Bakmıyor