in

Doğu Yücel’in Yeni Öykü Derlemesi Çıktı

Doğu Yücel, iki yıllık bir aranın ardından yeni öykü derlemesi Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler ile yeniden aramızda.

Doğu Yücel Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler
- Reklam -
- Reklam -

Son kitabı iki sene önce okurlarıyla buluşan Doğu Yücel, bu defa Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler isimli bir öykü derlemesiyle karşımıza çıkıyor. Kimdir Bu Mitat Karaman? eseriyle 2017’de Can Yayınları’na geçiş yapan Doğu Yücel’in bu kitabı da yine aynı yayınevinden basılarak raflardaki yerini alıyor.

Düş Gibi, Gerçek Gibi ve Gelecek Gibi isimli üç bölüme sahip olan Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler, içerisinde 13 öykü barındırıyor. Öyküler sırasıyla: Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam, Denizler Altında, Terk Ettiler, Para Adam, Dr. Sanalaşk: Veya Nasıl Bomba Uzmanı Oldum?, Gece Saat 3’te, Karafatma, Aksak Ritim, Kusursuz Bir Ayrılık, Yaktın Bizi Kasparov!, Sakin Ol ve Algoritmaya Güven, Hayatımın Rolü ve İstananbullu isimlerini taşıyor.

Kitapta Eski ve Yeni Birçok Öykü Bulunuyor

Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf HikâyelerBu öykülerden bazılarının isimlerine ya da içeriklerine ufaktan aşina olabilirsiniz. Çünkü Doğu Yücel bu süreçte kitap yazmanın yanı sıra, zaman zaman dergilerde de öyküleriyle boy göstermeyi ihmal etmedi. Bu öykülerin belli bir kısmı dergilerde yer almış öyküler olsa da, dosya özelinde içeriği genişletilen ve değiştirilen pek çok metin oldu.

- Reklam -

Bu derlemede yer alan Para Adam isimli öykü ise, yazarın ilk kitabı olma özelliğini taşıyan Düşler Kabuslar ve Gelecek Masalları’nın bir baskısında senaryo olarak okurla buluşmuştu.

Hangi öykünün ne ölçüde değişikliklere uğradığını ise yazarın kitap sonuna eklediği detaylı bir sonsöz eşliğinde öğrenmeniz mümkün.

Alacakaranlık kuşağı, bilimkurgu, dijital çağ, mizah, sosyal medya ve günümüz ilişkileri radarınızda olan konular ise, Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler’e göz atmanızda fayda var.

- Reklam -

Can Yayınları’nın Çağdaş dizisinden çıkan eserin editörü Cem Alpan. Kitabın düzeltisi Ebru Aydın’dan, sayfa düzeni ise Bahar Kuru Yerek’ten geldi. Kitabın dikkat çeken kapak tasarımı ise Utku Lomlu’ya ait.

200 sayfalık öykü kitabının liste fiyatı da 22,5 TL olarak belirlenmiş. Esere 10 Ekim tarihinden itibaren kitapçılardan, şu an için ise çevrimiçi kitap satış sitelerinden ulaşmanız mümkün.

Buraya tıklayarak kitaptan tadımlık bir ön okuma yapma fırsatı bulabilirsiniz.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lauren Cohan The Walking Dead

Lauren Cohan, The Walking Dead’e Dönüyor

Et

Uzayda Et Üretmek Yakında Mümkün Olacak