in

Profesör Moriarty’nin Serüvenleri İkinci Cildiyle Devam Ediyor

Ödüllü yazar Kim Newman’ın kaleme aldığı Profesör Moriarty serisinin ikinci kitabı “Öldürülmesi Gereken Hikaye” ile raflarda.

oldurulmesi gereken hikaye ust
- Reklam -
- Reklam -

Dracula Günlükleri‘nin (İthaki Yayınları) Bram Stoker Ödüllü İngiliz yazarı Kim Newman tarafından kaleme alınan ve Sherlock Holmes’ün baş düşmanı, büyük suç dehâsı Profesör Moriarty‘nin maceralarını konu alan polisiye serisi, ikinci cildi “Öldürülmesi Gereken Hikaye” ile devam ediyor.

Tıpkı daha önce yayınlanan “Karanlık Sokağın Dehası” adlı ciltte olduğu gibi bu kitapta da yine Holmes’ün ünlü maceralarından birini  Profesör Moriarty ve yardımcısı Albay Moran’ın gözünden, farklı bir bakış açısıyla okuyoruz. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

oldurulmesi gereken hikayeHiç kimsenin hüzünlü, eski sırlarını umursamayacağı kadar uzun zaman önce ölmüş insanlara şantaj yapmak için yazılmış, küflü mektuplardan oluşan bir koleksiyon bulunur. Bir uzmana incelenmek üzere getirildiğindeyse, elyazmalarının Albay Sebastian Moran’a, yani Profesör James Moriarty’nin sağ koluna ait olduğu ortaya çıkar…

- Reklam -

Yazar Kim Newman, bu kitapta şeytani Profesör Moriarty’nin dehasının karanlık sokaklarında geziniyor. Profesör’ün gizemli hayatı, kısmen de olsa, su yüzüne çıkıyor.

- Reklam -

Martı Yayınları aracılığıyla bizlerle buluşturulan Kitabın çevirisini yine Gözde Soykan üstlenmiş. Alternatif öykülerden hoşlanan ve Holmes’ün dünyasına baş düşmanının gözünden bakmak isteyenlere duyurulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

yilgayak ust

Anadolu Korku Öyküleri 3 Raflarda

icsavasdiyari feci dususte ust

İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte: Düşene Bir de Biz Vuruyoruz