in

Gökhan Yücel’den Tuhaf, Karanlık ve Trajik Öyküler: “Olmayan Şeyler”

Gökhan Yücel öykü türünde kaleme aldığı Olmayan Şeyler kitabı ile okurun karşısına çıkıyor.

Olmayan Şeyler - Gökhan Yücel
- Reklam -
- Reklam -

Gökhan Yücel’in kaleme aldığı öykü kitabı Olmayan Şeyler raflardaki yerini aldı. Eser, Karakarga Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

1980 yılında dünyaya gelen Gökhan Yücel, reklamcılık, bilgisayar oyunu (URUZ: Er Kişinin Geri Dönüşü), kısa film, çizgi roman gibi çeşitli alanlarda çalışmalar üretmiş bir isim. Yücel, şimdi ise ilk öykü kitabı Olmayan Şeyler ile okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Yazarın kısa öykülerinden oluşan Olmayan Şeyler, tuhaf, absürt, trajik ve bilimkurgu gibi temalara sahip. Okuru kimi zaman evrenin bilinmeyen köşelerine götüren, kimi zaman ise İstanbul’un merkezinde meleklerle tanıştıran eser raflardaki yerini alıyor.

- Reklam -

Zamanda sıçrayan pireler, zihin implant mağdurları, güneşe ateş eden Adanalılar, reenkarne olmuş kayıp ruhlar, kıyamete giden köz ustaları ve telepat koyunlar Olmayan Şeyler adlı öykü kitabında okuru beklemek üzere harekete geçmiş durumda.

Olmayan Şeyler – Gökhan Yücel | Arka Kapak Tanıtımı

Olmayan Şeyler - Gökhan Yücel

“Kitabın içine alınmadığı için biraz kırgındı ama arka kapakta bulunmanın çok daha değerli olduğunu söylemişlerdi ona. Kitabı almayanlar da okuyordu bir kere. Görünürlüğü çok daha yüksek, saygın bir pozisyondu. Yine de içeride sevdikleriyle olmayı tercih ederdi. Kitabın arka yüzünde, tek başına zaman geçirmek moralini bozuyordu. Neyse ki arada birileri kitabı eline alıyordu da yalnızlığını unutuyordu kısa süreliğine. Keyfi yerine geliyordu öyle anlarda. Hem zaten kim bilir, belki bir gün onu da içeri alırlardı. Hatta belki iki uzun hikayenin arasında sımsıcak bir yere yerleştirirlerdi rahat etmesi için. Eski günleri unutup yeni komşularıyla birlikte huzur dolu bir hayat sürerdi. Zaten mühim olan nerede olduğun değil, kimlerle olduğundu. “Neyse ki hayaller var” diye düşündü hemen sonundaki noktaya bakarak, ötesi boşluktu.”

- Reklam -
Gökhan Yücel’in kaleminden; garip, absürt, zihinde şimşek çaktıran kısa hikayeler.

Talihsiz zaman yolcuları, zihin implant mağdurları, güneşe ateş eden Adanalılar, reenkarne olmuş kayıp ruhlar, kıyamete giden köz ustaları ve telepat koyunlar bu kitapta buluşuyor. Siz de davetlisiniz.

Toplamda 168 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Ezgi Aksay, kapak tasarımını Barış Sarhan, illüstrasyonunu Murat Kalkavan üstleniyor. Olmayan Şeyler Mart 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yazar ve eseri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for elhacGani elhacGani dedi ki:

    Okuyan var mı? Yorumlarınız neler?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Süveyş Kanalı Karaya Oturan Gemi Ever Given

Süveyş Kanalı Karaya Oturan Gemi Nedeniyle Trafiğe Kapandı

John Wick 4 çekim tarihi

John Wick 4 Çekim Tarihi Belli Oldu: Keanu Reeves’li Aksiyon Filmi Hazırlıkları Sürüyor