in

Ölmeden Önce: Şehnaz Erkan’dan Acayip ve Muzip Bir Kitap

Şehnaz Erkan ilk öykü kitabı Ölmeden Önce ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Holden Kitap etiketiyle raflara geliyor.

Ölmeden Önce - Şehnaz Erkan
- Reklam -

Şehnaz Erkan’ın ilk öykü kitabı Ölmeden Önce raflardaki yerini alıyor. Eser, Holden Kitap imzasıyla okurun karşısına çıkıyor.

1981, Gelibolu doğumlu Şehnaz Erkan, Anadolu Üniversitesi Finansman bilim dalında lisansüstü eğitimini tamamladı. Öyküleri Kafkaokur Dergisi’nde okurla buluştu. Edebiyat üzerine kaleme aldığı yazıları Kayıp Rıhtım dahil kimi internet sitelerinde yer aldı.

Yazarın ilk öykü kitabı olma özelliğini taşıyan Ölmeden Önce ise kendisini yeni nesil yayınevi olarak tanımlayan ve geçen aylarda yayına başlayan Holden Kitap etiketiyle yayımlandı. Toplamda 23 öyküden oluşan eser, tekdüzeliğin ve gerçek hayatın insan üstündeki korkunç baskını kırmayı hedefliyor.

- Reklam -

Eserdeki karakterler ölüm ve yaşam arasında gidip gelirken odağına duygusallık değil ironiyi kabul ediyor. Ölmeden Önce’nin tanıtım bülteninde, okuru nasıl bir kitabın beklediği şu cümle ile tanımlanıyor:

“Kanı mavi akan bir adam, insanların gelecekteki halleriyle konuşabildikleri bir uygulama, kıyamet yaklaştığı için boşanmaktan vazgeçen bir çift, kapı önüne bırakılan bir panda yavrusu ve her tüm zorluklarla tek başına baka çıkmaya çalışan güçlü kadınlar bekliyor okuru.”

Ölmeden Önce – Şehnaz Erkan | Arka Kapak Tanıtımı

Ölmeden Önce - Şehnaz Erkan

Şehnaz Erkan’ın öyküleri okurunu gündelik hayattan son çıkışa yönlendiriyor, birbirine benzeyen günlerin olağanlıkları arasına gizlenmiş absürt durumlar ve ilişkiler gerçekliği eğip bükerek karakterleri iki tür mücadeleye sokuyor: Tekdüzeliğin zincirlerini kırmak ve olağanüstü zorluklara direnmek.

- Reklam -

Dünyayı bekleyen felaketler, korkunç baş ağrıları, gelecekten alınan beklenmedik haberler, kadın erkek ilişkileri, doğaüstü olaylar ve sıkıcı gerçekler. Ölmeden Önce, yaşamla ölüm arasındaki o incecik ipin üzerinde dikkatle yürüyen, ‘acayip’ keyifli, muzip bir kitap.

Toplamda 120 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Utku Yıldırım, kapak tasarımını Merve Yiğit üstleniyor. Ölmeden Önce kitabı Şubat 2021 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlıyor.

Son olarak yazarın kitabı yazım sürecini anlattığı Yazarının Kaleminden macerası için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Peki siz daha önce Şehnaz Erkan öyküleri ile tanışmış mıydınız? Eser hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

WandaVision

WandaVision 4. Bölüm ile Hikâye Anlatımı Değişecek

Harry Potter Dizisi Geliyor HBO Max

Harry Potter Dizisi Geliyor: HBO Max Çalışmalara Başladı