in

Ölü Dalgıcın Sonbaharı Hız Kesmiyor: Yeni Baskı Raflarda

Kayıp Rıhtım Ailesi’nden Onur Selamet’in ilk öykü kitabı Ölü Dalgıcın Sonbaharı, yine bir güz mevsiminde yeni baskısına kavuştu.

Ölü Dalgıcın Sonbaharı
- Reklam -
- Reklam -

Genel Yayın Yönetmenlerimizden Onur Selamet’in ilk öykü kitabı Ölü Dalgıcın Sonbaharı, yayımlandıktan bir yıl sonra, yine bir sonbahar mevsiminde yeni baskısını yaptı. Eser, bir süredir raflarda bulunamıyordu.

Balina midesinde dönüp duran mevsimler sırasında yaşanan büyülü olayları konu alan kitap, 12 kısa öyküden oluşuyor.

Kitapta yer alan öykülerin isimleri sırasıyla şöyle: Ölü Dalgıcın Sonbaharı, Kafamın İçindeki Sülükler, Bandosuz Kulak Gezegeni, Gökyüzüne Nalları Dikmek, Yıldız Yağmurunda Bacak Araları, Beşler Bom!, Aksak Karabasanların Zifir Makinesi, Peri Botları ve Hatırlanamayan Bağcıklar, Gedikli Girdapları Kokusuz Plaklarla Besledim, Atlas, Çanak Anten Nedir Bilmiyordu, General Diştaşı’nın Patenli Örümcekleri ve Bin Kunduz Mahşeri.

- Reklam -

“Ölü Dalgıcın Sonbaharı”nın arka kapağı ise okuru şu satırlarla karşılıyor:

“Burada kimse gerçek safsatasının arkasına saklanmaz.”olu dalgicin sonbahari kapak

Onur Selamet’in anlattıkları gerçekliğe açıkça cephe alan, sıkıcı hayatlarımızın sarsılmaz somutluğunu yerle bir eden öyküler. Selamet, güçlü imgelemleriyle buhranlı nefeslerimizin ağırlığını üstümüzden kaldırıyor. Bizi imkânsız diye bir şeyin olmadığı, henüz düşlemediğimiz diyarlara götürüyor. Balina midesinde dönüp duran mevsimler, korku kırıntılarıyla beslenen makineler, raydan çıkan trenlerin gittiği vahşi gezegenler, Sukubi Du ve patenli örümcekler… Hepsi yazarın tekinsiz ormanında birer başrol.

Okyanusu ciğerlerinize doldurmaya hazır mısınız?

“Olanları hiçbir çizgi filmin ele alamayacağı bir ciddiyetle anlatacağım. Mantık kaçarsa çizgi filmlere sığının.”
Eserin editörlüğü Baran Güzel’e, kapak tasarımı ise Barış Şehri’ye ait. Dedalus Kitap etiketiyle yayımlanan kitap 112 sayfadan oluşuyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu Onur Selamet’in ismini edebiyatseverler çeşitli dergi ve fanzinlerden hatırlıyor. Yazarın öykü ve şiirleri İzafi, Post Öykü, Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi, Dünyadan Çıkış Yolları, altZine, Trendeki Yabancı, Kefal, Sahte Vefa, Gard, CazKedisi, CosmicZion Zine gibi dergi ve fanzinlerde yayımlandı.

- Reklam -

Ayrıca Selamet, 2009 yılından beri Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’nin editörlüğünü; 2013’ten beri de üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin’in makinistliğini yapmayı sürdürüyor.

Sevgili dostumuz Onur’a yazarlık macerasında bol şans diliyoruz!


* Ölü Dalgıcın Sonbaharı: Patenli Örümceklerin Dansına Hoş Geldiniz

* Yazarının Kaleminden: Ölü Dalgıcın Sonbaharı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

She-Hulk

She-Hulk Dizisine Rick and Morty Takviyesi

Altay Öktem

Altay Öktem Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 8 Kitap