in

Ölüm Yıldızı: Mehmet Ali Yazan’dan Bir Uzay Polisiyesi

Uzayda geçen polisiye bir macerayı konu alan Ölüm Yıldızı yayımlandı. Mehmet Ali Yazan M.S. 2079 sonrası yeni bilimkurgu kitabı ile karşımızda.

Ölüm Yıldızı - Mehmet Ali Yazan
- Reklam -
- Reklam -

Uzayda yaşanan bir cinayetin aydınlatılma sürecini konu edinen Ölüm Yıldızı okurla buluşuyor! Geçen sene yayımlanan ilk kitabı M.S 2079 ile tanınan Mehmet Ali Yazan, yeni romanı ile karşımızda. Yeni bir Harry Mortimer macerasına hazır olun!

Ölüm Yıldızı, ışık hızının ötesinde yolculuğun keşfedildiği ve birçok farklı sistemde kolonilerin kurulduğu bir zamanda geçiyor. Okuru ise robotların gündelik hayatın birer parçası haline geldiği ve Birleşmiş Milletler’in sıkı denetimi altında, Isaac Asimov’un yıllar önce ortaya koyduğu 3 robot yasasına uygun olarak üretildiği bir evren bekliyor.

Bu gezegenlerden birisi olan Galileo’da işlenen cinayet ortalığı karıştırıyor. Öldürülen kişi gezegenin valisi Agustin Sanchez. Birleşmiş Milletler Uzay Polisi kıdemli dedektifi Harry Mortimer ve yardımcısı Scott Yvensen olayı soruşturmakla görevlendiriliyor ve yeni bir kovalamaca başlıyor. İşlerin sonu ise tüm insanlığı ilgilendiren büyük bir komploya kadar uzanıyor.

- Reklam -

Ölüm Yıldızı - Mehmet Ali Yazan

Uzayda geçen bir polisiye romanı olma özelliğini taşıyan Ölüm Yıldızı’nın tanıtım yazısı ise şu şekilde:

- Reklam -

Ölüm Yıldızı – Mehmet Ali Yazan | Arka Kapak Yazısı

Yıl 2081’dir. “Robotlar artık günlük hayatın bir parçasıdır ve Isaac Asimov’un üç robot yasasına uygun olarak üretilmektedirler.”

İnsanlık ışık hızının ötesinde yolculuğu keşfetmiştir. Güneş sisteminin dışında bulunan birçok dış gezegene koloniler kurulmuştur. Bu gezegenlerden biri olan Galileo’da bir cinayet işlenmiştir. Gezegenin yetkilileri bu cinayetin çözülmesi için Dünya’dan yardım isterler. Fakat Dünya’dan gönderilen dedektifler cinayeti araştırdıkça olaylar hiç ummadıkları şekilde gelişir. Ölüm Yıldızı okurlarını hayretten şok olacakları bir maceraya davet ediyor.
Editörlüğünü ve yayıma hazırlığını 2kare ajans’ın üstlendiği Ölüm Yıldızı 205 sayfadan oluşuyor. Kitabın giriş bölümünü içeren ÖN OKUMAsına buradan ulaşabilirsiniz. Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık etiketiyle yayımlanan romanı Kitapyurdu internet sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

Çeşitli okullarda tarih öğretmenliği yapmış olan yazarın ayrıca İngilizce olarak Cosby Media Productions tarafından yayınlanmış “The Legendary Civilization” isimli bir kitabı daha bulunmakta.

Yeni kitabın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yazarın daha önce yayınlanmış olan M.S. 2079 adlı romanı okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Türk Mitolojisinde Kıyamet: Kalgançı Çak

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    ‘‘Uzayda geçen bir polisiye…’’ konusu beni kitabı okumaya teşvik etmedi. İçerik merak edilebilir ama onu da şimdilik ben merak etmiyorum. Fakat bilimkurgusuna bir işaret koyuyorum. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atlantis: The Lost Empire Devam Filmi

Atlantis: The Lost Empire Olası Devam Filminin Konusu Yıllar Sonra Ortaya Çıktı

Karaca Sineması Kapanma

Karaca Sineması Kapanabilir: İzmir’in Tarihi Salonu Zor Durumda