in

Amerikalı Yazar Chloe Benjamin’in Tarihi Kurgu ve Fantazi Romanı “Ölümsüzler” Türkçe Raflarında

Chloe Benjamin imzalı “Ölümsüzler” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Tarihi kurgu ve fantazi türlerini birleştiren eser, Kafka Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Ölümsüzler - Chloe Benjamin
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Chloe Benjamin’in 2018 yılında NPR, The Washington Post, Entertainment Weekly gibi platformlarca Yılın En İyi Kitabı seçilen Ölümsüzler romanı Türkçe raflarında. Eser, Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

2014 yılında ilk kitabı The Anatomy of Dreams ile geniş bir okur kitlesine ulaşan ve Edna Ferber Kurgu Kitap Ödülü’nü kazanan Chloe Benjamin, 2018’de The Immortalists (Ölümsüzler) adlı romanını yayımladı.

Eserleri otuzdan fazla dile çevrilen Chloe Benjamin, Vassar College’dan mezun oldu ve University of Wisconsin’deki Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kurgu eğitimi aldı.

- Reklam -

1969 yılında, New York’un Aşağı Doğu Yakası’nda gezgin bir medyumdan ölecekleri tarihi öğrenen bir grup genç yetişkinin hikâyesine odaklanan Ölümsüzler, En İyi Tarihi Kurgu dalında Goodreads okurları tarafından yılın kitabına da aday gösterilmişti.

Ölümsüzler – Chloe Benjamin | Arka Kapak Tanıtımı

Ölümsüzler - Chloe Benjamin

Öleceğiniz günü bilseydiniz, hayatınızı nasıl yaşamayı tercih ederdiniz?

New York’ta dar gelirlilerin yaşadığı bir bölgeden olan dört kardeş, onu görmeye gidenlere ne zaman öleceklerini söyleme yeteneğine sahip bir falcının şehre geldiği haberini alır ve baskıcı annelerinden gizlice kaçıp talihlerini öğrenmeye karar verirler….

- Reklam -

İlk bakışta basit bir kaçamak gibi duran bu eylem, kardeşlerin hayatını onulmaz şekilde değiştirecek bir dönüm noktası hâline gelecektir.

Ölümsüzler, yaşamın hangi ölçüde seçimlerimize göre çizildiğini sorgulatırken kader inancımıza ve hayatı yaşamaya değer kılanlara dönüp tekrar bakmamızı sağlayan, aileye duyulan sevginin –her ne biçimde olursa olsun– hiçbir zaman kaybolmadığını vurgulayan etkileyici bir roman.

Toplamda 368 sayfadan oluşan romanın çevirmenliğini daha önce Susan Sontag ve Jack London da tercüme etmiş olan Filiz Çakır üstleniyor. Kitabın editörlüğü ise Özlem Öztemel’e ait. Eser Ocak 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Chloe Benjamin’in Ölümsüzler romanı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat haberi için bizleri Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni The Sandman Hikâyesi

Neil Gaiman’dan Yeni Bir “The Sandman” Hikâyesi Geliyor

Tetris Fragmanı: Taron Egerton Başrolde

Taron Egerton’ın Başrolünde Oynadığı Gerçek Yaşam Öyküsünden Uyarlanan “Tetris” Filminden İlk Fragman