in

Ölümün Sonu – Üç Cisim Problemi’nde Final: Cixin Liu’nun Ödüllü Bilimkurgusu Sona Eriyor

Bilimkurgu edebiyatının bol ödüllü yazarı Cixin Liu’nun Üç Cisim Problemi serisi, 3. kitap Ölümün Sonu ile tamamlanıyor.

Ölümün Sonu - Üç Cisim Problemi - Cixin Liu
- Reklam -
- Reklam -

Ödüllü bilimkurgu yazarı Cixin Liu’nun Üç Cisim Problemi serisinde final kitabı Ölümün Sonu artık Türkçede. İthaki Yayınları, serinin üçüncü ve son kitabını dilimize kazandırarak maceraya son noktayı koydu.

Hugo, Nebula, Locus ve John W. Campbell gibi pek çok prestijli ödülün sahibi Çinli yazar Cixin Liu’nun Üç Cisim Problemi, aslında “Remembrance of Earth’s Past” adlı serisinin ilk kitabı. Ancak dilimizde seri, birinci kitabın adı ile anılıyor.

Orijinal dilinde 2006 yılında yayımlanan ilk kitap Üç Cisim Problemi, Türkçede 2015’te yayımlandı. Serinin ikinci kitabı Karanlık Orman ise 2018’de okurlarla buluştu. Final kitabı olma özelliğini taşıyan Ölümün Sonu ise geçen günlerde Türkçe raflarındaki yerini aldı.

- Reklam -

Serinin, Game of Thrones’un yaratıcılarının ellerinden Netflix dizisine de uyarlanacağını hatırlatalım.

Ölümün Sonu: Üç Cisim Problemi #3 – Cixin Liu | Arka Kapak Tanıtımı

Ölümün Sonu - Üç Cisim Problemi - Cixin Liu
On yılların en önemli bilimkurgu serilerinden Üç Cisim Problemi, Ölümün Sonu ile sona eriyor.

Nebula En İyi Bilim Kurgu Romanı Ödülü

Kıyamet Savaşı’ndan yarım asır sonra, Karanlık Orman Caydırması’nın sağladığı gergin denge, işgalci Trisolar medeniyetini uzakta tutmaktadır. Dünya, Trisolar teknolojileri sayesinde daha önce görülmemiş bir refah dönemine girmiştir. İnsan biliminin günbegün gelişmesi ve Trisolarların Dünya kültürüne entegre olması, iki medeniyetin birbirini yok etmeden birlikte var olabileceğini göstermektedir.

Yirmi birinci yüzyılın ilk zamanlarından bir uzay mühendisi olan Cheng Xin, bu yeni çağda hibernasyondan uyanır. Ancak beraberinde, Trisolar Krizi’nin başlangıcından kalan unutulmuş bir programın bilgisini de getirecek ve varlığı, bu iki dünya arasındaki narin dengeyi tepetaklak edecektir. İnsanlık yıldızlara ulaşabilecek midir yoksa beşiğinde can mı verecektir?

- Reklam -

Üç Cisim Problemi için övgüler

“Olağanüstü bir kitap! Bilimsel ve felsefi tartışmaların eşsiz bir karışımı.” – George R. R. Martin

“Türünün en iyilerinden, alışılmış ama aynı zamanda da tuhaf.” – Kim Stanley Robinson

Toplamda 800 sayfadan oluşan eseri dilimize Burak Eren kazandırıyor. Kitabın editörlüğü Emre Aygün’e, redaksiyonu Ömer Ezer’e, yayıma hazırlığı Emre Aygün’e ait.

Serinin yazarı Cixin Liu ile gerçekleştirdiğimiz özel söyleşiyi ise buradan okuyabilirsiniz.

Peki siz Üç Cisim Problemi serisini okuyor musunuz? Final kitabına dair düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Hatıraların Ağırlığı – Cixin Liu [Öykü]

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Başkadır Fragmanı Netflix Türkiye Dizi

Bir Başkadır Fragmanı: Masum’un Senaristinden Yeni Netflix Türkiye Dizisi

2020 World Fantasy Awards

2020 World Fantasy Awards Kazananları Açıklandı