in

Olympos’ta Kim Kiminle Nerede? Annie Collognat’tan Renkli Bir Yunan Mitolojisi Portresi

Annie Collognat’ın Olympos’ta Kim Kiminle Nerede? Yunan Tanrı ve Tanrıçalarının Efsanevi Hayatı kitabı Türkçede.

Olympos'ta Kim Kiminle Nerede? - Annie Collognat
- Reklam -

Annie Collognat imzalı “Olympos’ta Kim Kiminle Nerede? Yunan Tanrı ve Tanrıçalarının Efsanevi Hayatı” eseri raflardaki yerini aldı. Kitap İletişim Yayınları etiketiyle okurla buluşuyor.

Mitoloji üzerine çalışmaların sayısı her geçen gün artıyor. Annie Collognat da bu alanda çalışan isimlerden birisi.

Eğitimini klasik batı edebiyatı üzerine alan, klasik edebiyat ve mitoloji üzerine eserler çevirip yazan Collognat; aynı zamanda üniversitede Latince ve Yunanca dersleri de veriyor.

- Reklam -

Collognat’ın, Yunan tanrı ve tanrıçalarının dünyalarına odaklanan eseri orijinal dilinde ilk olarak 2013 yılında Complètement mytho – Dieux et déesses de la mythologie adı ile yayımlanmıştı. Eser, aradan geçen 7 yılın ardından İletişim Yayınları’nın Çocuk Kitapları dizisi kapsamında dilimize kazandırılıyor.

Dünyanın Kökenleri, Olympos’ta ve Olymposluların Çevresi üst başlıklarından oluşan eser; Yunan mitolojisine dair ortaya her yaştan okurun ilgisini çekebilecek bir iş koyuyor.

Olympos’ta Kim Kiminle Nerede? – Annie Collognat | Arka Kapak Tanıtımı

Olympos'ta Kim Kiminle Nerede? - Annie Collognat

Olympos’ta Kim Kiminle Nerede? Olympos Dağı’nda yaşayan Yunan tanrı ve tanrıçalarının inanılmaz serüvenlerini anlatan söyleşilerden oluşuyor. Olağanüstü yeteneklerle donanmış bu benzersiz yaratıkların her biri sırayla söz alıp özel yeteneklerini, aşklarını, hırslarını, rakiplerini, mücadelelerini ve kıskançlıklarını anlatıyor.

- Reklam -

Sanatların ve müziğin tanrısı Apollon’dan doğanın ve bereketin simgesi Demeter’e, kadınların koruyucusu Hera’dan denizlerin efendisi Poseidon’a, bilgeliğin simgesi Athena’dan minik oklarıyla aşk dağıtan Eros’a, güzeller güzeli Aphrodite’den Olympos’un rakipsiz efendisi Zeus’a kadar hepsi okura içtenlikle kalbini açıyor, sırlarını paylaşıyor. Her söyleşinin ardında yer alan ve Antik Yunan şairlerinin kaleme aldığı orijinal metinler ise bu renkli portreleri tamamlıyor.

Yunan tanrı ve tanrıçalarının görünmez dünyasında neler olup bittiğini merak edenler için eşsiz bir kaynak.

Orçun Türkay tarafından Türkçeye kazandırılan kitabın editörlüğü Bahar Siber’e ait. Kapak tasarımı ve illüstrasyonlar ise Seda Mit’in ellerinden çıkıyor. Olympos’ta Kim Kiminle Nerede? Yunan Tanrı ve Tanrıçalarının Efsanevi Hayatı kitabı Kasım 2020 itibarıyla okurla buluşmaya başladı.

Peki siz Yunan mitolojisiyle ne kadar ilgilisiniz? Bu tip kaynak kitaplar ilginizi çekiyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbetin bir parçası olabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şef - Andy Weir

Şef – Andy Weir | Çeviri Öykü

3 milyon galaksi

Gökbilimciler 300 Saatte 3 Milyon Galaksi Haritaladı