in

Ömer Can Saroğlu İmzalı Tiyatro Oyunları Bir Araya Geliyor

Ömer Can Saroğlu ilk kitabı ile okurla buluşuyor. Yazarın Yağmacılar ve Alzaymır Oyunları adlı eserleri bir araya geldi.

Ömer Can Saroğlu - Toplu Oyunları
- Reklam -
- Reklam -

Ömer Can Saroğlu ilk kitabı Toplu Oyunları ile raflarda. Saroğlu, Yağmacılar ve Alzaymır Oyunları adlı iki tiyatro oyununun yer aldığı kitapla Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık etiketi altında okurla buluştu.

1991 İstanbul doğumlu yazar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema  ve Televizyon bölümü mezunu. Duygu Sarıoğlu, Özer Kızıltan, Feyzi Tuna, Pınar Bulut, Handan Öztürk ve Yılmaz Erdoğan gibi isimlerden atölyeler alan Saroğlu; senaryo çalışmaları ile de öne çıkıyor. Kısa ve orta metraj filmlerin altında da yönetmen ve senarist olarak imzası bulunan sanatçının öyküleri, şiirleri ve inceleme yazıları çeşitli dergi, fanzin ve internet sitelerinde yer aldı.

Toplu Oyunları üst başlığını taşıyan eserde Alzaymır Oyunları ve Yağmacılar adlı tiyatro oyunları yer alıyor. Yağmacılar’da 17 Ağustos Depremi sırasında yaşananlar konu alınırken diğer oyunda ise İstanbul’da yaşayan orta sınıf bir çiftin geçirdiği sorunlar ele alınıyor.

- Reklam -

Ömer Can Saroğlu – Toplu Oyunları | Arka Kapak Metni

Ömer Can Saroğlu - Toplu Oyunları
Bir gün bir prodüktör, çekmek istediği deprem temalı filmin öyküsünü yazmamı istedi.

Ben çocukken yaşanan 17 Ağustos Depremi hakkında araştırmalar yapmaya başladım. 1999 senesi yazında İzmir’de olduğum için depremi hissetmemiştim ve o yaşta neler olup bittiğinin çok da farkında değildim.

Tüm yazılı kaynaklara ve fotoğraflara ulaşmaya çalıştım ve her defasında şok edici yaşanmış olaylarla karşılaştım. Film projesi iptal oldu; ama öğrendiğim bilgileri bir şekilde başkalarına da anlatmak, yaşananların unutulmaması için bir şeyler yapmak istedim ve böylece “Yağmacılar” oyunu ortaya çıktı.

- Reklam -

Alzaymır Oyunları ise benim yazdığım ilk tiyatro oyunuydu. İlişkileri, ilişkilerde yaşanan sorunları, güvensizlik problemini ve kişilerin endişeleri yüzünden dönüşebilecekleri hâlleri incelemek istedim. Umarım ki bir gün tiyatro sahnesinde de bu oyunları izleyebiliriz.

Sevgilerle,
Ömer Can Saroğlu
Toplamda 162 sayfadan oluşan eser, KDY etiketi ile Kitapyurdu adlı dijital kitap satış sitesinde erişime açılmış durumda.

Ömer Can Saroğlu’nun kişisel internet sitesine ise buradan ulaşmanız mümkün.

Peki siz tiyatro metinleri okumaktan keyif alıyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Kadının Tiyatro Sahnesindeki Yeri: Tanrısız Kadınlardan Sakallı Julietler’e

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tenet Chistopher Nolan James Bond

Tenet, İlhamını James Bond’dan Alıyor

Brave New World 1. Sezon Röportajları: Kylie Bunbury, Sen Mitsuji ve Nina Sosanya

Brave New World 1. Sezon Oyuncu Söyleşileri: Kylie Bunbury, Sen Mitsuji ve Nina Sosanya