in

Ömer Faruk Yazıcı’dan Fantastik Hikâyeler: Âlemlerin Çöpçatanı

Genç yazar Ömer Faruk Yazıcı’nın hikâyelerinden oluşan ilk kitabı “Âlemlerin Çöpçatanı”, Paris Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

alemlerin copcatani ust
- Reklam -
- Reklam -

Ömer Faruk Yazıcı ismini 2014 Gio Öykü Ödülü yarışmasından hatırlayanlarınız olacaktır. Orada kaleme aldığı “Bir Büyücü Masalı” adlı öyküsüyle dereceye girmiş ve “Düşlerin İzinde” adlı Gio Seçkisi kitabında da bu öyküsü yer almıştı. İşte bu genç isim şimdi de bizlere farklı öyküler anlatıyor.

Bakın tanıtım yazısında kitap hakkında bize ne gibi ipuçları veriliyor.
alemlerin copcataniBu kitapta fantastik bir dünyadan fazlası var. Ömer Faruk Yazıcı’nın kaleminden dökülen hikayelerin her biri kültürümüze özgü otantik ve hayal gücünün efsunlu motifleriyle süslü. Okuduğunuzda kendinizi Türk yerel inanış ve mitlerinden oluşmuş tatlı ve sihirli öykülerin içinde bulacaksınız. Hayao Miyazaki’nin animasyonlarındaki Japon mitlerinin ve yerel inanışların şahane tasarımlar ve çekici olay örgüsüyle buluşması gibi, bu kitaptaki öyküler de size gerçek dünyanın içinden gerçeküstü varlıklarla ve güçlü karakterlerle tanışmanın hazzını fazlasıyla yaşatacak.

“Onları görüyorum. Kimse bana inanmıyor ancak hem görüyorum hem de uçsuz bucaksız hikayeler dinliyorum onlardan. Çoğu da insanların farklı şekillerde farklı isimlerle bildiği hikayeler. Bazıları severek anlatıyor hikayelerini, bazıları ise insanoğlundan hesap soruyor. Bazıları akıllarını kaçırmış, bazıları ise bin yıl öncesini bile adları gibi hatırlıyor. Ben onları görüyorum, onlar ise herkesi… Unutulmalarını istemiyorum. İster misiniz size de anlatayım, siz de unutmayın?”
Kapak tasarımının Alla Özabat’a ait olduğu, Paris Yayınları etiketiyle çıkan kitabı internet üzerinden ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.

- Reklam -

- Reklam -

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Akira Kurosawa - Ingmar Bergman

Akira Kurosawa’dan Ingmar Bergman’a Yaş Günü Mektubu

Joss Whedon HBO the nevers

HBO’nun Yeni Bilimkurgu Dizisi “The Nevers”ın Başına Joss Whedon Geçiyor