in

Ömer Seyfettin’in İmzalı Kartpostal Mektubu 73 Bin Liraya Satıldı

Ömer Seyfettin imzalı kartpostal mektup açık artırmada 73 bin liraya alıcı buldu. İlk kez gün ışığına çıkan belge 1905 tarihli.

Ömer Seyfettin İmzalı Kartpostal
- Reklam -
- Reklam -

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Ömer Seyfettin tarafından yazılmış ve imzalanmış bir kartpostal, açık artırmada alıcı buldu. Yazarın bilinen tek imzası olarak karşımıza çıkan parça 73 bin liraya satıldı. 1905 tarihli imzalı kartpostalın yeni sahibi açıklanmadı.

Geçen haftalarda İstanbul Müzayede tarafından düzenlenen açık artırmada, yazarın imzasının ve fotoğrafının da bulunduğu bir kartpostal mektup satışa çıkartıldı. Haberini daha önce sizlerle paylaştığımız gelişmede nihai sona ulaşıldı. 17.500 TL’lik alt sınırla satışa açılan kartpostal için tam 73.000 TL gözden çıkartıldı. Katma değer vergisi (15.768 TL) ve komisyonla (14.600 TL) birlikte bu tutar 103 bin 368 liraya kadar çıkacak.

Edebiyatımızda hikâye geleneğinin öncülerinden Ömer Seyfettin’i ölümünün 100. yılında geçen yıl etkinliklerle anmıştık. 1884 yılında dünyaya gelen yazar, 36 senelik kısa ömründe edebiyat dünyamızda kalıcı izler bırakmayı başarmıştı.

- Reklam -

Ömer Seyfettin Kartpostal Mektup

İstanbul Müzayede’nin dijital ortamda gerçekleştirdiği açık artırma 66. Müzayede “Anılar ve İmzalar II” başlığını taşıyordu.

Ömer Seyfettin İmzalı Mektup Açık Artırmada Satıldı

Kartpostalda yer alan metnin Latin harflerine aktarılmış halini aşağıdan okuyabilirsiniz:

“Kardeşim Münirciğim, mektup yazamadığım için kusura bakma… Bu adem-i samimiyet ve lakaydiden değil, yazacak bir şey olmadığındandır. Buradaki hayatımı sana yazsam sen Mançurya’da yani Arnavutluk’ta olmak münasebetiyle müteessir olacaksın. Şimdi yaz… Her taraf zevk ve sefa ile dolu… Gece denizi seyretmek, sandalla gezmek kadar insana İstanbul’u der-hatır ettirecek bir şey olamaz. Yalnız para için biraz sıkıntı varsa da bütçemin açığını şimdilik babam kapatıyor. Bütün günlerim saî ve safâ içinde geçiyor…

Her neyse, resimlerinden beklerim, ben de göndereceğim, hani Arnavut elbisesiyle çıkardıklarından… Pederinin, validenin ve hemşirenin ellerinden öperim. Mahalleden ne havadis var? Mektuplarında bana İstanbul’dan bahset… Ben de uzun mektuplar vaad ederim kardeşim.”

- Reklam -

Ömer Seyfettin Kartpostal Mektup

Geçen sene, yazarın Cambazın Aşkı adlı bir hikâyesi ilk defa ortaya çıkartılmıştı.

Kaşağı, Kesik Bıyık, Ant, Nişanlılar, Bahar ve Kelebekler, Tütün, Yalnız Efe, Harem ve Hürriyete Layık Bir Kahraman gibi öykülerin yazarı Ömer Seyfettin; yaşamı boyunca eserlerinin kitaplaştığını hiç görememişti.

Ömer Seyfettin imzalı bu mektup hakkındaki düşünceleriniz ne? Mektubun satın alındığı fiyatı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Müzayede İstanbul

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for epiryanu epiryanu dedi ki:

    Çok değerli bir kartpostal. Çünkü Ömer Seyfettin’e ait daha öncence hiç imzalı bir belge yoktu. Bence değerinin altında satıldı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Testere Filmi Spiral: From The Book of Saw Fragman

Yeni Testere Filmi Spiral: From The Book of Saw’dan İlk Fragman

Cüce Kitabı - Emine Gürsoy Naskali

Cücelik Olgusu Kapsamlı Bir Çalışmayla Ele Alındı: “Cüce Kitabı”