in

Ömer Seyfettin’in İmzalı Kartpostal Mektubu Açık Artırmada Satışa Sunulacak

Ömer Seyfettin imzalı kartpostal mektup açık artırma ile satışa çıkacak. 1905 tarihli belge koleksiyonerleri bekliyor.

Ömer Seyfettin Kartpostal Mektup
- Reklam -
- Reklam -

Edebiyatımızın büyük değerlerinden birisi olan Ömer Seyfettin, şimdi kendi el yazısıyla kaleme aldığı mektubun açık artırmaya çıkışı ile gündemde. İstanbul Müzayede tarafından düzenlenecek açık artırmada, yazarın imzalı ve fotoğraflı bir mektubu da alıcı arayacak.

Ölümünün 100. yılını hakkında düzenlenen pek çok etkinlik ile birlikte geride bıraktığımız Ömer Seyfettin, 1884 ve 1920 yılları arasında yaşamıştı. 36 yıllık yaşamında Türk edebiyatımızda öykü geleneği için büyük izler bırakan yazar, ne yazık ki hayata erken veda etmişti.

İstanbul Müzayede, önümüzdeki günlerde dijital ortamda bir açık artırma düzenleyecek. 66. Müzayede “Anılar ve İmzalar II” başlığını taşıyacak etkinlik, yazarın imzalı ve fotoğraflı bir mektubunu da konuk edecek.

- Reklam -

Yazarın öyküleri, çoğunlukla gazete ve dergilerde okurla buluşmuştu. Seyfettin, öykülerini kitap olarak görme fırsatı bulamamıştı.

Şimdiyse yazarın daha önce gün yüzüne çıkmamış imzalı bir fotoğrafı ve mahalleden dostu olan Münir’e gönderdiği mektup kartpostal; koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak. İlk kez gün ışığına çıkacak bu belge, 30 Nisan 1905 tarihini taşıyor.

Ömer Seyfettin Tarafından Arkadaşı Münir’e Hitaben Yazılan Mektup

Mektubun Latin harflerine aktarılmış hali şu şekilde:

“Kardeşim Münirciğim, mektup yazamadığım için kusura bakma… Bu adem-i samimiyet ve lakaydiden değil, yazacak bir şey olmadığındandır. Buradaki hayatımı sana yazsam sen Mançurya’da yani Arnavutluk’ta olmak münasebetiyle müteessir olacaksın. Şimdi yaz… Her taraf zevk ve sefa ile dolu… Gece denizi seyretmek, sandalla gezmek kadar insana İstanbul’u der-hatır ettirecek bir şey olamaz. Yalnız para için biraz sıkıntı varsa da bütçemin açığını şimdilik babam kapatıyor. Bütün günlerim saî ve safâ içinde geçiyor…

Her neyse, resimlerinden beklerim, ben de göndereceğim, hani Arnavut elbisesiyle çıkardıklarından… Pederinin, validenin ve hemşirenin ellerinden öperim. Mahalleden ne havadis var? Mektuplarında bana İstanbul’dan bahset… Ben de uzun mektuplar vaad ederim kardeşim.”

- Reklam -

Ömer Seyfettin Kartpostal Mektup

Kuşadası’ndan yazılan mektup 30 Mart 2021 tarihinde İstanbul Müzayede’nin internet sitesi üzerinden dijital ortamda açık artırmaya sunulacak. Açık artırma 17.500 TL’lik bir fiyatla başlayacak. Buradaki bağlantıdan siz de müzayedede teklif verebilirsiniz.

Geçen yıl, yazarın Cambazın Aşkı adlı öyküsü ilk defa ortaya çıkartılmıştı.

Peki siz Ömer Seyfettin imzalı bu mektubu nasıl buldunuz? Sizce bu belge ne kadara alıcı bulmayı başarır? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fargo 5. Sezon FX

Fargo 5. Sezon ile Yola Devam Edecek

Jim Carrey Emekli

Jim Carrey’li Ace Ventura 3 Filmi, 26 Yıl Sonra Geliyor