in

Onunla Evlendim Sevgili Okurum: Jane Eyre’ın Ünlü Sözü Öykü Derlemesine Konu Oldu

Jane Eyre’ın “Onunla Evlendim Sevgili Okurum” sözü, öykü derlemesine konu oldu. Eserde pek çok ünlü isimle birlikte Elif Şafak da yer alıyor.

Onunla Evlendim Sevgili Okurum Jane Eyre
- Reklam -
- Reklam -

Jane Eyre’ın ünlü cümlesi “Onunla Evlendim Sevgili Okurum“dan yola çıkan kadınlar, dikkat çekici bir öykü derlemesine imza attı. Tracy Chevalier’ın derlediği eserde pek çok popüler yabancı yazarla birlikte Elif Şafak da yer alıyor. Kitap dilimize Yabancı Yayınları etiketiyle kazandırıldı.

İlk olarak İngiliz yazar Charlotte Brontë’nin 1847 tarihli Jane Eyre kitabında bahsi geçen Onunla Evlendim Sevgili Okurum cümlesi, bir öykü kitabının odağına oturdu. Çağımızın öne çıkan kadınları, bu cümleden yola çıkarak hikâyeler kaleme aldı. Derlemeyi bir araya getiren ise Amerikalı romancı Tracy Chevalier oldu.

Kitap pek çok ülkeden 21 kadının öyküsünden oluşuyor. Türkiye’den ise Elif Şafak eserdeki yerini alarak ülkemizi temsil ediyor.

- Reklam -

Onunla Evlendim Sevgili Okurum – Tracy Chevalier | Arka Kapak Tanıtımı

Audrey Niffenegger, Elif Şafak, Elizabeth McCracken, Emma Donoghue, Esther Freud, Evie Wyld, Francine Prose, Helen Dunmore, Jane Gardam, Joanna Briscoe, Kirsty Gunn, Linda Grant, Lionel Shriver, Nadifa Mohamed, Namwali Serpell, Patricia Park, Salley Vickers, Sarah Hall, Susan Hill, Tessa Hadley, Tracy Chevalier

19. yüzyılın kadınlara kapalı edebiyat dünyasına bomba gibi düşen Charlotte Brontë, tüm yazarlara, yazar adaylarına ve okurlara daima ilham verdi. Sevilen romanı Jane Eyre’ın ünlü cümlesi “Onunla evlendim sevgili okurum,” kendi hayatının iplerini eline alan kadının belki de en güçlü yansımasıydı. Günümüzün başarılı kadın yazarları ise bu cümlenin ışığında kendi seslerini duyurdukları öykülere imza attılar.

Bu öykülerde, her şeyden önce aşk var. Hepsinin kendi unutulmaz cümleleri; kendi doğruları; kendi mutlu, buruk ya da çarpıcı sonları var ama her biri, Jane’le Charlotte’ın o kararlı ve berrak sesinin yarattığı halkalardan biri. icia Park, Salley Vickers, Sarah Hall, Susan Hill, Tessa Hadley, Tracy Chevalier

“Charlotte Brontë hayranları için harika bir deneyim.” — Kirkus

- Reklam -

onunla evlendim sevgili okurum

Toplamda 256 sayfadan oluşan ve ciltli olarak okurlara sunulan eserin çevirmenliğini Arzu Altınanıt üstleniyor. Eserin editörlüğü Ece Çavuşlu’ya, yayıma hazırlığı ise Elif Nihan Akbaş ve Ece Çavuşlu’ya ait. Kitabın redaksiyonu Ece Yücesoy’dan, kapak tasarımı Aslıhan Kopuz’dan geliyor.

Kitap 14 Ocak 2021 tarihi itibarıyla raflarda olacak.

Peki siz böyle bir öykü derlemesine nasıl yaklaşıyorsunuz? Kitabın odağı ve Elif Şafak detayı ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arzu_Altinanit Arzu_Altinanit dedi ki:

    Ben çevirirken çok keyif almıştım, umarım aynı keyifle okunur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kızılderili Tarihi ve Gelenekleri - Rene Thevenin, Paul Coze | | Haftanın Kitabı #160

Kızılderili Tarihi ve Gelenekleri – Rene Thevenin, Paul Coze | Haftanın Kitabı #160

WandaVision 1. Sezon Bölüm Sayısı Belli Oldu

WandaVision 1. Sezon Bölüm Sayısı Belli Oldu