in

Yönetmen ve Senarist Onur Ünlü İlk Romanı “Kızçocuğu” ile Raflarda

Ah Muhsin Ünlü adıyla şiirlerini okuduğumuz Onur Ünlü bu defa bir romanla karşımızda. Sen Aydınlatırsın Geceyi, İtirazım Var gibi filmlerden ve Leyla ile Mecnun dizisinden tanıdığımız Ünlü’den bir intikam romanı geliyor.

Onur Ünlü
- Reklam -
- Reklam -

Sinemamızın farklı seslerinden Onur Ünlü bu defa karşımıza bir romanla çıkıyor! “Polis”, “Sen Aydınlatırsın Geceyi” ve “İtirazım Var” gibi filmlerin; “Leyla ile Mecnun” gibi dizilerin altında imzası bulunan Ünlü’nün edebiyat geçmişi de hiç kısa değil.

2005 yılında Ah Muhsin Ünlü takma ismiyle yayımladığı Gidiyorum Bu adlı şiir kitabı, farklı çevrelerce epey takdir toplamıştı. Daha sonra sinema ve televizyona sayısız iş üreten, edebiyatla ayrı düşen Ünlü en son Bir Sürü Endişe adlı nehir söyleşi kitabıyla karşımıza çıkmıştı.

Şimdiyse bir ilk roman var elimizde.

- Reklam -

Doğan Kitap etiketiyle bizlerle olan eserin arka kapağı şöyle:Kizcocugu
Bir intikam hikayesi…

“Peter’le el ele tutuşmuş, Kadife Sokak’ın biradan ve kahkahadan mürekkep şehvetli curcunasını yel gibi yarıp geçerek, ikindi vaktinin kalbine doğru çılgınlar gibi koşuyoruz. Ceplerimiz tıka basa altın paralarla, yorgun damatların, gerdeğin ertesi günü bir umut bozdurduğu, on dört ayar ince bileziklerle dolu. Barlar sokağının çakırkeyif yarı bakire genç kızları, bana gıptayla bakıyorlar. Hangi genç kız Kadıköy sokaklarında bir doksan boyunda bir zenciyle el ele koşmak istemez ki! Ama benim umurumda değil. Ben sadece on altı yaşındayım ve benden bir yaş büyük sevgilimle otuz bin euro’yu toparlamak için altı günümüz kaldı.”

- Reklam -

Onur Ünlü’nün ilk romanı doludizgin, vurucu ve tavizsiz.
264 sayfalık kitap raflardaki yerini aldı bile.

Onur Ünlü adına sinema ve televizyondan aşina olanların mutlaka bir göz atmak isteyeceğinden eminiz.

Siz bu kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Okumayı düşünenler ve okuyanlar yorumlarını Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmasın!


* Kırılan Putların Yerine Yenilerini Koyan Kim? Bir Onur Ünlü Filmi: “Put Şeylere”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney

Disney+ Orijinal Dizileri Duyuruldu: Ms. Marvel, Moon Knight ve She-Hulk

roverandom siyah kapak ust

J.R.R. Tolkien’in Oğlu İçin Yazdığı “Roverandom”un Siyah Kapaklı Yeni Baskısı Geliyor