in

Son Teknoloji Bir e-Kitap Okuyucusu Onyx Boox ile Tanışma Zamanı

Son teknoloji e-kitap okuyucusu markası Onyx Boox ile tanışma zamanı geldi. Sağlıklı, kullanışlı ve keyifli bir kitap okuma deneyimine hazır olun!

Onyx Boox e-kitap okuyucu
- Reklam -
- Reklam -

e-Kitap teknolojisi her geçen gün gelişiyor. Basılı kitabın tadı daima ayrı olsa da yeni alternatifler çağımızın önemli kapılarını aralamayı sürdürüyor. e-Kitap dünyasındaki çeşitlilik arttıkça yeni ve yenilikçi markalar da ortaya çıkıyor. Onlar arasında bugünlerde en çok dikkat çeken ise Onyx Boox.

e-Kitap okurlarının en büyük rahatsızlıklarından birisi ekranların alışılan kitap okuma deneyiminden uzak, kimi zaman da rahatsız edici bir tecrübe sunması. Onyx Boox ise e-mürekkep teknolojisini başarıyla kullanan markalar arasında. LCD ekranlardan farklı olarak harici ışık sistemiyle çalışan bu teknolojide, ekran kenarlarından yansıtılan ışık, retinaya doğrudan ulaşmıyor ve böylece gün ışığında cisimleri nasıl görüyorsak kitabı da aynı seviyede okumak mümkün hale geliyor. Onyx Boox bu noktada göz sağlığına yardımcı oluyor, yorgunluk, kuruluk, kızarıklık ve odaklanma gibi problemleri ortadan kaldırıyor. Yoğunluğu ayarlanan sarı ve mavi ön ışık teknolojisi de okura zamandan ve mekândan bağımsız bir okuma deneyimi sunuyor.

Onyx Boox Kolay, Sağlıklı ve Keyifli Bir Deneyim Sunuyor

Android işletim sistemi kullanan e-okuyucu, bu özelliği sayesinde bilgisayar ve telefonlarla kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. e-Kitap uygulamaları ve farklı formatlardaki metinleri rahatlıkla okuyabilme deneyimi sunan cihaz, aynı zamanda e-posta gönderme, ekran yansıtma, YouTube ve benzeri sosyal medya uygulamalarına erişim, bulut sistemi uyumu, hoparlör, not defteri ve dışa aktarma özellikleri ile de benzerlerinden öne çıkmayı başarıyor.

- Reklam -
Nova3 Color
Nova 3 Color

Basılı kitapların gücünü göstermek için sık sık kullanılan bir internet meme’i vardır. “Elektrik kesildiğinde, e-kitabınız nerede?” şeklinde. Bu noktada Onyx Boox’ın güç kullanımı hakkında da bilgi vermek önemli. 8 çekirdekli işlemcisi ve yüksek depolama alanına rağmen Boox, belgeyi ekrana bir kere yansıttıktan sonra güç kullanımına ihtiyaç duymuyor. Dolayısıyla 6 haftaya kadar enerjisini koruyabiliyor. Yoğun bir kullanımda ise hiç şarj edilmeden 10 günden fazla erişime açık kalabiliyor.

e-Kitap ve PDF’lerin yanı sıra e-pub ve MOBI dahil 20’den fazla formattaki belgeyi okuyabilen Boox, kalemli cihazlarında ekranın bir kısmını not defteri olarak kullanma imkânı da sunuyor. Bu bölgede alınan notlar daha sonra kolaylıkla dışarı aktarılabiliyor; çizim ya da tasarımlarda kullanılabiliyor. Ekran görüntüsü alma özelliğinin yanı sıra bir cümle ya da bölümü farklı kalem tipleriyle vurgulamaya; işaretlenen cümleyi TXT ya da PDF olarak dışarı aktarmaya da yardımcı oluyor. Bu da tez ve makale gibi akademik çalışmalarda da kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.

Peki kaç çeşit Onyx Boox e-kitap okuyucu bulunuyor? Özellikleri neler? İşte öne çıkan Boox modelleri!

Poke 3

Onyx Boox Çeşitleri ve Özellikleri

Poke 2 Color: Dünyanın ilk renkli ekranlı e-kitap okuyucusudur. Diğer cihazlardan farklı olarak 6 inç gömülü ekrana sahiptir ve Android 9 işletim sistemini kullanmaktadır. Çizgi roman ve yaygın formatlardaki belgeleri okumak için uygundur. Kalemsizdir.

Poke 3: Poke2 Color boyutunda ancak ekranı gömülü olmayan e-ink cihazdır. Benzer cihazlardan çok daha hızlı olması en belirgin özelliğidir. Kalemsizdir. Yaygın formatlardaki belgeleri okumak için uygundur.

Nova 3: Özellikle PDF okumak isteyen ve küçük boyutta cihaz isteyenlerin tercih ettiği cihazdır. Note3 ile aynı özellikleri barındırır. Kalemlidir ancak 7,8 inç ekran boyutu ile Note3’ten farklılaşmaktadır.

- Reklam -

Nova 3 Color: Dünyanın ilk ve tek 7,8 inç renkli ekranlı, kalemli e-kitap okuyucusudur. Nova 3 ile aynı özellikleri taşımaktadır.

Note 3: 10,3 inç ekranlı PDF okumaya en elverişli cihazdır. Hafıza, pil ömrü, desteklediği formatlar açısından diğer e-kitap okuyucu cihazlar arasında benzer bir cihaz daha bulunmamaktadır. A4 boyutundan biraz daha küçük bir ekran boyutuna sahiptir ancak barındırdığı özellikler sayesine belgelerinizi istediğiniz font büyüklüğünde yeniden yapılandırıp makale, çizgi roman gibi farklı okuma modlarında rahatlıkla okuyabilirsiniz. Kalemlidir. Bir tabletin size sağladığı tüm imkânları ve daha fazlasını sunabilmektedir.

NoteAir

Note Air: Note 3 ile bazı özellikleri açısından farklılaşan, renkli kasalı, mıknatıslı kalemli, G sensörlü cihazdır. Note 3 özelliklerini isteyen ancak daha şık bir görünüm de arayanların tercihidir. Note 3’e nazaran yarı yarıya (32GB) depolama alanı olmasına rağmen yeterli kapasiteyi sunmaktadır.

Max Lumi: Dünyanın ilk 13,3 inç ekranlı e-kitap okuyucusudur. Max Lumi özel ihtiyacı olan yahut cihazını A4 boyutunda tercih edenler için mükemmel bir cihazdır. Görme rahatsızlığı olanların tercihi olduğu gibi, gün boyu ekrana bakmak zorunda kalan yahut çok ayrıntılı belgeler okuyanlar harici ekran olarak Max Lumi’yi tercih etmektedir. Kalemlidir.

Ülkemizde de Onyx Boox Türkiye adıyla hizmet veren bu e-kitap okuyucular hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşmanız mümkün.

Bu bir advertorial içeriktir.

Sponsorlu İçerik

Reklam ve iş birliği fırsatlarımız hakkında bilgi almak için [email protected] adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

uzayda yaşam

Uzayda Yaşam Olduğuna Dair 5 Kanıtlanmamış İddia

amazon mgm stüdyoları satın alma

Amazon, MGM Stüdyolarını 8,45 Milyar Dolara Satın Aldı: James Bond Dahil Birçok Dev Marka El Değiştirdi