in

Sıra Dışı Öykü Kitabı “Orada Bir Yerde” Çıktı

Uzun yıllardır süren öykücülüğünü bir kitapla taçlandıran Engin Türkgeldi’nin “Orada Bir Yerde” adlı eseri bizlerle.

Orada Bir Yerde - Engin Türkgeldi
- Reklam -
- Reklam -

Orada Bir Yerde ile raflara gelen Engin Türkgeldi ismine edebiyat dünyası yabancı değil aslında. Kendisi altZine yazarlarından biri olduğu gibi, daha önce altkitap‘tan çıkmış bir e-kitabı (Gölgeler Ordusu) da mevcut. Bunların yanı sıra öyküleri Sarnıç, Öykülem, Karahindiba ve Hayalet Gemi edebiyat dünyamızın değerli dergilerinde yayımlandı.

Özetle edebiyat dünyası Engin Türkgeldi‘ye uzak değil. Ama o şimdi Can Yayınları çatısı altında ilk basılı kitabına imza attı. Üstelik kitabın sıra dışı doğasıyla “yeni bir soluk getirdiği”ne dair de pek çok yorum söz konusu.

Kitabın tanıtım metni şöyle:

- Reklam -

Orada Bir Yerde – Engin Türkgeldi | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Orada Bir Yerde - Engin Türkgeldi

“Çenemde demir halatlar vardı sanki, tek tek, yavaş yavaş koptuklarını duyuyordum. Üzerimdeki adamın ağırlığından nefesim bağırmaya yetmiyordu. Cansız bir inleme sürünerek ancak çıktı ağzımdan. Pas tadı geliyordu belli belirsiz. Gözlüklü, dişime asılmaya devam ediyordu. En sonunda bir çatırtı duydum, çene kemiğim parçalanmıştı sanki. İçimde bir boşluk hissettim.”

Engin Türkgeldi’nin Orada Bir Yerde’si, benzerine pek az rastladığımız bir öykü dünyası çıkarıyor karşımıza. Alabildiğine görsel, dünya edebiyatının tanıdık öykülerine ve atmosferine göndermelerle ilerleyen, fantastiğin kıyısında bir öykü dünyası bu. Terk edilmiş kasabalar, köleler, peygamberler, cüceler, krallar ve dağ bayır dolaşan bilge kişiler… Bir solukta, düşünerek, şaşırarak okuyacaksınız.

- Reklam -

Can Yayınları’ndan çıkan eserin kapağı da ayrı dikkat çekici. Karikatür hissi yatıran kapağı tanıtım metniyle pek bir örtüşüyor, söylemeden edemeyeceğim.

Yerli edebiyatımızın genç yazarları yazın dünyamıza yeni renkler katmaya devam ediyor. Hep diyorum, yine diyeceğim: Çağdaş Türk Edebiyatı’nın yazarları iyi ki var, iyi ki bu hiçbir türe tam olarak ait olmayan eserlerle edebiyatımızı başka bir çağa taşıyorlar.


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cember dave eggers

Çember: Büyük Birader Zorla Yapacağına Hepimiz İsteyerek Yapsak Nasıl Olur?

wonder woman ust

Wonder Woman “En Büyük Savaşları” ile Geliyor