in

Orhan Kemal Adının Cibali Tramvay Durağına Verilmesi İçin İmza Kampanyası

Orhan Kemal Durağı için imza kampanyası başlatıldı. T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’ndaki Cibali Durağı’nın adının yazarın anısına değiştirilmesi isteniyor.

Orhan Kemal Tramvay Durağı Cibali
- Reklam -
- Reklam -

Orhan Kemal adının tramvay durağına verilmesi için bir imza kampanyası başlatıldı. İstanbul’da yeni hizmete girecek olan T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda yer alan Cibali Durağı’nın ismi için harekete geçildi.

1 Ocak 2021 tarihinde açılacak olan T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda yer alan Cibali Durağı’nın adı için imza kampanyası başlatıldı. Fatih-Balat-Cibali-Samatya’dan semt sakinleri ve edebiyatseverler tarafından düzenlenen kampanya şimdiden 500 imzaya ulaştı.

72. Koğuş, Ekmek Kavgası, Önce Ekmek, Çamaşırcının Kızı gibi öykülerin; Baba Evi, Murtaza, Devlet Kuşu, Yalancı Dünya, Gurbet Kuşları, Hanımın Çiftliği gibi romanların ve çok daha fazlasının yazarı Kemal, 1954 ve 1966 yılları arasında İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Cibali semtinde yaşamıştı.

- Reklam -

Edebiyatımızın usta kalemi öykü, roman ve oyunlarında Fener, Küçük Pazar, Unkapanı, Cibali gibi İstanbul semtlerini sık sık kendisine fon olarak kullanmıştı.

Yazarın Cibali’deki evinin, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunun haberini geçen aylarda sizlerle buluşturmuştuk. Şimdi ise bölge halkının düzenlediği bir imza kampanyası gündemde.

Yazar Orhan Kemal Durağı İçin İmza Kampanyası

Change.org üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafına başlatılan kampanya neredeyse 500 imzaya ulaştı.

Bölge halkı, daha önce çeşitli sivil toplum kuruluşları, yazar, şair ve sanatçılarla birlikte Orhan Kemal’in ölüm yıldönümünde yazarın evinin önünde Kemal’i anmıştı. Aynı topluluk şimdi Orhan Kemal Durağı için harekete geçmiş durumda.

- Reklam -

Kampanya sayfasında konuya dair şu sözler kullanıldı:

“Orhan Kemal bu ülkenin, hepimizin değeridir, edebiyatçısıdır. Hepimizin hafızasında yer etmiş romanlarıyla, öyküleriyle onun ölümsüzlüğü şüphesizken Fatih-Balat-Cibali-Samatya’dan semt sakinleri ve Edebiyat severler olarak:

“Bu tramvay hattının Cibali durağına Cibali Yazar Orhan Kemal Durağı adının verilmesini yetkililerden rica ediyoruz.”

Siz de kampanyaya katılmak isterseniz BURAYA tıklayarak imza sayfasına ulaşabilirsiniz.

Peki siz bu imza kampanyasını nasıl karşılıyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spekülatif Kurgu Ketebe Yayınları Kitap Önerileri

Spekülatif Kurgu Rüzgârı Ketebe’de Esiyor: İşte 15 Kitap Önerisi

Erzurum Türk Oyunu Hayatta Kalma

Erzurum: Türk İşi Felaket Sonrası Hayatta Kalma Oyunu Geliyor