in

Zaman Çarkı’nın Nasıl Yazıldığını ve Serinin İlham Aldığı Efsaneleri Anlatan “Origins of Wheel of Time” Geliyor

Origins of Wheel of Time kitabı geliyor. Robert Jordan’ın Zaman Çarkı serisini nasıl yazdığını ve yazara hangi efsanelerin ilham verdiğini aktaran eser okurla buluşuyor.

Origins of The Wheel of Time zaman carki robert jordan
- Reklam -
- Reklam -

Origins of Wheel of Time kitabı okurla buluşmaya hazırlanıyor. Robert Jordan’ın Zaman Çarkı serisini nasıl kaleme aldığını ve yazara hangi efsanelerin ilham verdiğini işleyen kitap Michael Livingston imzasını taşıyor.

Tam adı Origins of The Wheel of Time: The Legends and Mythologies that Inspired Robert Jordan olan eser ABD’nin ünlü yayıncılarından Tor Books tarafından yayımlanıyor. Michael Livingstone’un kaleme aldığı kitap, Robert Jordan’ın çok satan Zaman Çarkı serisinin arka planını aydınlatıyor.

Amazon Prime tarafından diziye de uyarlanan The Wheel of Time serisi hakkında yeni bir kitap okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dizi üçüncü sezon onayını almışken diğer yanda Robert Jordan’ın Zaman Çarkı kitaplarını nasıl yazdığını konu alan yeni bir eser geliyor.

- Reklam -

Origins of The Wheel of Time serinin hayranlarına yeni bilgiler sunmayı hedefliyor. Bununla birlikte Robert Jordan’ın hayata olan bakış açısını, mitoloji ve tarihten aldığı bilgileri nasıl kitaplarına aktardığını ve bütün bunları yeni kurduğu evrende nasıl kullandığını işliyor.

The Wheel of Time 3. sezon zaman çarkı

İki bölümden oluşan eserin ilk kısmı Robert Jordan’ın hayat hikâyesine odaklanıyor. Michael Livingstone, başarılı yazarın röportajları, yayımlanmamış notları ve kendi kişisel anılarıyla birlikte Jordan’ın aslında kim olduğunu anlatmaya çalışıyor. Yazarın Zaman Çarkı serisini kaleme alırken hangi zorluklardan geçtiğini ve nasıl çalıştığını okuyucuya sunuyor. Kitap ayrıca Jordan’ın ölümü sonrasında Brandon Sanderson tarafından bitirilen Zaman Çarkı serisinin modern edebiyata olan etkisini işlemeye çalışıyor.

İkinci kısım ise serinin içindeki gerçek hayatı anlatıyor. Kitaba konu edilen Kral Arthur efsanesini ve Merlin’i ve Büyük İskender’i okurla yeniden tanıştırıyor. Bunu yaparken de Apollo Uzay Programı’nı, Napolyon’un büyük zaferlerini ya da İskandinav tanrılarını es geçmiyor.

“Origins of The Wheel of Time” Kitabı, Robert Jordan’ın Editörü ve Eşi Harriet McDougal’ın Önsözüyle Açılıyor

Tor Books tarafından yayıma hazırlanan Origins of The Wheel of Time, Zaman Çarkı serisinin daha önce yayımlanmamış iki ögesini de bünyesinde bulunduracak. Ellisa Mitchell’ın, Robert Jordan’ın yayımlanmamış notlarından yola çıkarak yeniden çizdiği dünya haritası ve serinin ilk cildi Dünya’nın Gözü kitabı için hazırlanan taslaktan alternatif bir sahne kitaptaki yerini alacak.

- Reklam -

Origins of The Wheel of Time kapak

Bununla birlikte kitap Robert Jordan’ın eşi ve editörü Harriet McDougal’ın önsözüyle okurlara tanıtılacak. Dolayısıyla Michael Livingston’ın Zaman Çarkı için kaleme aldığı bu eser, seri ile birlikte okunması gerekenler arasında yer alacak.

Michael Livingston, Robert Jordan’ın edebi başarıları ve mirasının yorumlanması konusunda en başarılı akademik isimler arasında yer alıyor. Bununla birlikte Livingston kaleme aldığı Shards of Heaven üçlemesi ve ödüllü askeri tarih çalışmalarıyla isminden söz ettiriyor. Yazar şu anda The Citadel Üniversitesi bünyesinde eğitim vermeye devam ediyor.

Origins of The Wheel of Time: The Legends and Mythologies that Inspired Robert Jordan kitabı 8 Kasım 2022 tarihinde Tor Books etiketiyle raflardaki yerini alacak. Eserin Türkçeye çevrilip çevrilmeyeceği ise henüz belli değil.

Siz Zaman Çarkı serisinin perde arkasına odaklanan bu kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tor

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Bu kıymetli arkadaş kim bilemedim ama keşke Sanderson hazırlasaymış bu rehberi.

  2. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Alıp okumak isterdim umarım çevrilir çünkü Robert Jordan hakkında kolayca ulaşılabilen derlenmiş kaynak sayısı az Zaman Çarkı hakkında da çözümleme tarzında ciddi bir eser okumak güzel olurdu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yapay Zekâ Tarafından Oluşturulan Yüzler İnsanlara Güven Veriyor

İnsanların Yapay Zekâ Tarafından Oluşturulan Yüzleri, ‘Gerçek’ Yüzlerden Daha Güvenilir Bulduğu Ortaya Çıktı

Tuhaf Bir Kuş’un Görüldüğü Gece - H.G. Wells

H.G. Wells’in “Tuhaf Bir Kuş’un Görüldüğü Gece” Kitabı Türkçede İlk Defa Okurla Buluşuyor