in ,

Felaketler, Kıtlık, Veba… “Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans” Kitabı Çıktı

Pınar Ülgen imzalı “Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans” kitabı okurla buluşuyor. Eser, Yeditepe Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans - Pınar Ülgen
- Reklam -

Akademisyen ve yazar Pınar Ülgen tarafından kaleme alınan araştırma kitabı Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans raflardaki yerini almaya başladı. Çalışma, Yeditepe Yayınevi etiketiyle okurların beğenisine sunuluyor.

1980 yılında Elazığ’da doğan Pınar Ülgen, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev alıyor. Ülgen, yüksek lisans tezini 2004’te Orta Çağ Avrupa’sında Sanayi, doktora tezini ise 2008’de XI.-XV. Yüzyıllarda Yakındoğu ve Avrupa’da Teknolojik Gelişmeler ve Bu Gelişmelerin Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Etkileri üzerine yaptı. 2014 yılında doçent olan yazar, birçok uluslararası kongreye katıldı ve ödüller aldı.

Ülgen, Doğu-Batı Arasında Teknoloji Transferi, Orta Çağ Avrupa’sında Kölelik-Toplum ve Hukuk, Orta Çağ Tarihi Yazıları (editör ve bölüm yazarı olarak) kitaplarını okurla buluşturdu.

- Reklam -

Pınar Ülgen’in yeni kitabı Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans, 14. yüzyılda Avrupa’nın zorlu yaşantısını ele alıyor.

Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans – Pınar Ülgen | Arka Kapak Tanıtımı

Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans - Pınar Ülgen

XIV. yüzyıl, Avrupa için oldukça önemli bir dönemdir. Çünkü bu yüzyılda kıtlıklar, salgınlar, savaşlar, ekonomik ve siyasi krizler ve de son heretik grupların faaliyetleri derken Avrupa, yeni bir değişim ve dönüşüm sürecine girmiştir. Yaşanılan toplumsal krizler de ayrıca Avrupa toplumunun yeniden şekillenmesini sağlamıştır. Orta Çağ’da Avrupa, dünyayı bir nevi kendi aynasında inşa etmeye çalışmıştır. Dolayısıyla bu aynada çok farklı yansımalarla karşılaşmaktayız. Tüm insanlar, kendilerine daha güvenli bir dünya oluşturma arzusunda olup bunun için yapılanlar, tam anlamıyla insanları illüzyonlarla dolu bir dünyada yok olmaya zorlamıştır. Orta Çağ insanı da yok oluşa karşı koymak için bu illüzyonlara karşı büyük bir mücadele göstermiştir.

- Reklam -

Bu kitabımızda da dünyayı kendi aynasında yeniden inşa etmeye çalışan Avrupa’nın XIV. yüzyılda yaşadığı felaketleri, insanların kıtlık ve veba karşısındaki ölümle mücadelesini, finansal krizleri, yeni devrimleri, ölüm ve yaşam arasındaki mücadelede milli bilincin oluşmaya başlamasını, bu yeni bilincin sonraki nesillere miras bırakılması için yapılan savaşları, ikili Papalık sistemini ya da kısaca şöyle diyelim kıtlık ve veba karşında Avrupa’nın siyasi, sosyal ve ekonomik ve hatta psikolojik olarak ölümle nasıl dans ettiğini anlattık. İşte Avrupa’nın ölümle dansı…

Toplamda 152 sayfadan oluşan eser, 31 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Pınar Ülgen’in Orta Çağ çalışmaları ve son kitabı Orta Çağ Avrupası’nda Ölümle Dans hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kız kulesi restorasyon yıkım

Restorasyon Sırasında ‘Söküldüğü’ İddia Edilen Kız Kulesi Hakkında Açıklama: “Her Gördüğünüze İnanmayın”

konya antik kent türk adı geçen yazıt

Konya’da Türk Tarihini Şekillendirecek Keşif: Anadolu’da Türk Adı Geçen En Eski Yazıt Bulundu