in

Osman: Ayfer Tunç’tan Bir Kuşağın Çarpıcı Anatomisi

Ayfer Tunç yeni romanı ile okurlarla buluşuyor. Can Yayınları etiketini taşıyan Osman adlı roman raflardaki yerini alıyor.

Osman: Ayfer Tunç
- Reklam -
- Reklam -

Ayfer Tunç yeni romanı Osman ile okurlarla buluşuyor. Yazarın yeni kitabı Can Yayınları etiketiyle raflara geliyor.

Âşıklar Delidir ya da Yazı Tura, Dünya Ağrısı, Suzan Defter, Yeşil Peri Gecesi, Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi ve Aziz Bey Hadisesi gibi kitaplar ile tanınan Tunç; aynı zamanda 72. Koğuş, Usta ve Düş, Gerçek, Bir de Sinema adlı filmlerin senaryolarının da müellifi.

Çağdaş Türk Edebiyatı’nın dikkat çeken yazarları arasında bulunan Ayfer Tunç yeni eserinde, kendisini tüketen bir adamın hikâyesini anlatıyor.

- Reklam -

Osman – Ayfer Tunç | Arka Kapak Tanıtımı

Her şey olmak isterken hiçbir şey olamayan, gün gün, adım adım hem servetini hem kendini tüketen bir adamın, Osman’ın hikâyesi bu roman.

Pahalı markaların, lüks yaşamın gösterişine dalıp bir kültürün, bir sınıfın yok oluşunu, kendileri de o kültürle birlikte yok olmalarına rağmen fark edemeyen bir kuşağın çarpıcı hayatını anlatıyor Ayfer Tunç.

Müzik stüdyolarından, araba galerilerinden, marinalardan geçip kapak kızlarının sert gerçekliğine çarpan… bir hafriyat kamyonunun gece yarısı yapayalnız bir adama çarptığı gibi çarpan bir hikâye.

Osman, uzun bir döneme yayılan eşsiz kurgusuyla edebiyatımızın en görkemli eserlerinden biri olmaya aday.

Kapak Kızı’nı ve Yeşil Peri Gecesi’ni dinledik.

- Reklam -

Şimdi söz sırası Osman’da…

Bugün ayın kaçı, günlerden ne, berbat pansiyonların berbat odalarında çile doldurduğum kaçıncı gün, bilmiyorum. Zaman bir yerde koptu gitti, geceyle gündüzü ayırt etmem bile zaman alıyor artık, zaten bir önemi de yok. Beş parasızım, perişan haldeyim. Yarın ne yapacağım, nasıl sürecek bu yaşam, bilmiyorum. Allah’ım ben bu hale nasıl geldim? Düştüğüm bu halin sorumlusu kim?

osman ayfer tunç

Toplamda 504 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Mustafa Çevikdoğan üstleniyor. Eylül 2020 tarihli roman raflardaki yerini almaya başlıyor. Kitap, yayınevinin çağdaş dizisi altında okurla buluşuyor. Osman, serinin 195. kitabı oldu. Dizideki diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Siz Ayfer Tunç ile daha önce tanışmış mıydınız? Yazarın eserleri hakkında yorumlarınız neler? Kayıp Rıhtım Forum’da görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Hangi Yerli Yazarımızın Telif Hakkı, Ne Zaman Sonlanıyor?

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni James Bond Henry Cavill

Yeni James Bond Henry Cavill Olmalı: Yapay Zekâ Açıkladı

Netflix Prens Harry Meghan Markle

Netflix, Prens Harry ve Meghan Markle ile Uzun Yıllar Sürecek Bir Anlaşmaya İmza Attı