in

Büyülü Gerçekçiliğin Öncüsü Gabriel Garcia Marquez’den Seçme Öyküler

Gabriel Garcia Marquez “Öyküler” ile raflarda. Yazarın seçme hikâyeleri, Carme Solé Vendrell’in illüstrasyonları eşliğinde bir araya geliyor.

Öyküler - Gabriel García Marquez
- Reklam -
- Reklam -

Gabriel Garcia Marquez, “Öyküler” ile Türkçede. Eser, yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi yine Can Yayınları tarafından dilimize kazandırılıyor.

Yüzyıllık Yalnızlık, Kırmızı Pazartesi, Albaya Mektup Yok ve Kolera Günlerinde Aşk gibi unutulmaz eserlerin yazarı Marquez’in çeşitli kitaplarında yer alan öyküleri “Öyküler“de bir araya getirildi. Seçilmiş öykülere, yazarın metinlerini resimlemesine izin verdiği tek sanatçı olan Carme Solé Vendrell’in illüstrasyonları eşlik ediyor.

Kitapta yer alan öyküler şu şekilde: Bir Salı Günü Öğle Uykusu, Kocaman Kanatlı İhtiyar Adam, Hayalet Geminin Son Yolculuğu, Señora Forbes’in Mutlu Yazı, Işık Su Gibidir ve María Dos Prazeres.

- Reklam -

1928 yılında Kolombiya’da doğan Gabriel Garcia Marquez, uzun yıllar gazetecilik yaptı. Öyküleri ve romanlarıyla büyülü gerçekçilik akımının öncülerinden oldu. 1982 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü kucakladı. 2014’te Meksika’da hayatını kaybetti.

Yazarın Hanım Ana’nın Cenaze Töreni, İyi Kalpli Eréndira ve On İki Gezici Öykü kitaplarından seçilen 6 öykü, Öyküler kitabı için bir araya getirildi. Metinlerin ortak özelliği ise yazarın zengin imgelem dünyasını başarıyla yansıtmaları.

Kitap, Marquez’in diğer eserlerinde olduğu gibi Can Yayınları’nın Çağdaş Dizisi kapsamında yayıma hazırlandı.

Öyküler – Gabriel García Marquez | Arka Kapak Tanıtımı

Öyküler - Gabriel García Marquez

İstasyonda kimsecikler yoktu. Sokağın öbür yanında, badem ağaçlarının gölgelediği kaldırımda bir bilardo salonu açıktı sadece. Köy, sıcağın içinde dalgalanıyordu. Kadınla kızı trenden indiler, aralarında çıkan otlar yüzünden döşeme taşları yer yer çatlamaya başlamış bomboş istasyondan çıkıp karşıdaki gölgeli kaldırıma doğru sokağı geçtiler.

- Reklam -

Gabriel García Márquez’in Hanım Ana’nın Cenaze Töreni, İyi Kalpli Eréndira ve On İki Gezici Öykü derlemelerinden seçilerek resimlendirilen bu altı öykü, çocukken anneannesinin anlattığı masalların üzerinde bıraktığı etkiyi her fırsatta dile getiren Kolombiyalı yazarın zengin imgelemini yansıtıyor.

Öyküler’e eşlik eden resimlerin yaratıcısı Carme Solé Vendrell, eserlerini resimlendirmek için Márquez’in izin verdiği tek sanatçı olma özelliğini taşıyor.

Toplamda 144 sayfadan oluşan kitabın İspanyolca aslından çevirisini İnci Kut üstleniyor. Düzeltisi Melis Oflas tarafından gerçekleştirilen kitabın dahil olduğu Çağdaş dizisi ise Cem Alpan tarafından hazırlanıyor.

Yayınevinin Çağdaş dizisinde yer alan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Gabriel Garcia Márquez eserleri ve yazarın öyküleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for doktorant doktorant dedi ki:

    Kitabı yeni aldım ve hevesle başladım, yarıladım. Betimlemelerinden özellikle etkilendim. Olay örgüsü kısa ama zengin mekan ve kişi tasvirleri öyküleri gerçekçi hale getiriyor. Yazarın “Kırmızı Pazartesi” kitabından bu kadar etkilenmemiştim. Resimlemeler de çok başarılı. Öyküyü hissetmemizi sağlıyor. Meraklısına tavsiye ederim.

  2. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    İşte son günlerde duyduğum en güzel haber :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Salyangoz Türü keşif

Müzede 150 Yıldır Bekleyen Kutudan Kayıp Okyanusta Yaşamış 33 Keşfedilmemiş Tür Çıktı

Genç Timaş distopik kitap önerileri

Genç Timaş’tan Distopik Kurgunun Genç Kahramanları