in

Oylum Yılmaz’ın “Cadı”sı Yeniden Raflarda!

İletişim Yayınları, Oylum Yılmaz’ın kitabını tekrar okurlarıyla buluşturuyor.

cadi oylum yilmaz ust
- Reklam -
- Reklam -

Adını önceleri Radikal Kitap Eki’nde yaptığı editörlükten ve Sabit Fikir Dergisi’ndeki kitap eleştirilerinden duyduğumuz 1978 doğumlu yazar Oylum Yılmaz, ilk baskısı Sel Yayıncılık etiketiyle 2012 yılında yayımlanan Cadı adlı romanıyla edebiyat dünyasına katılmıştı. Ardından 2017 yılında raflardaki yerini alan Gerçek Hayat isimli romanıyla Duygu Asena Roman Ödülü’nü kazanan yazarın daha önce piyasaya sürülen ilk kitabı da aynı yayınevine geçerek Çağdaş Türk Edebiyatı diziniyle yerli edebiyata olabildiğince destek veren İletişim Yayıncılık bünyesinde tekrar basılıyor.
cadi oylum yilmazKötü dediler bana, kötü kötü kötü… İçimde nasıl bir prenses vardı oysa, böyle saçları sırma, gözleri menekşeli, kıpır kıpır kirpikleri kaşlarına değen, danteller işleyen dünyaya, tertemiz sarayı, mutfağında kaynayan hep bir tencere çorba, bahçesinde ayrık otlarından eser yok, şebboylar, şakayıklar, leylaklar, en kötü ihtimalle cam güzelleri, işinde gücünde, kendi halinde, gerektikçe iyilik peşinde koşan bir prenses, ve daha da gerekirse iyilik meleği, şaşakaldım doğrusu… Kötü kötü kötüsün dediler bana, huylandılar açıkça, huylandılar da hayalime yalanıma sövdüler. İçten içe göz diktiğim şeyleri nasıl da gördüler dedim, alnımda mı yazıyor yoksa yahu, sahnelere çıkmak istediğim, eteklerimi aça aça bir dansöz, bağıra bağıra bir oyuncu olmak istediğim…’

Adanın eskileri, uç uca, üst üste büyük ağaçları, yarım yarım saadetleri, kaybolan cinleri… Gizlisi saklısıyla, kahırlı, yankılı, tufanlı… Cadı, şayianın uçurduğu gövdesiyle Ümran’ın hikâyesi… Sinek papaz esas erkek, kupa kız esas kadın. Oylum Yılmaz, gidişi, gelişi ve kendisinden arta kalanı, istenmeyen bir kadını anlatıyor. Dünya, hatırlanmayan masallarla bir bir eksiliyor.
Tanıtım bülteni yukarıdaki gibi olan kitabın editörlüğü, Gerçek Hayat’ın da editörlüğünü üslenen ve son zamanlarda çizgi romanlara yazdığı metinlerle dikkat çeken Levent Cantek tarafından üstlenilmiş. Kapak resmi Seda Mit’e ait olan kitabın düzeltisini yapan isimse Emre Bayın.

Siz de bu dışarıda bırakılan kadının hikâyesinde ona eşlik etmek istiyorsanız, Cadı raflardaki yerini aldı bile!

- Reklam -
- Reklam -

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

game of thrones

Game of Thrones’un Evreninde Geçecek Yeni Dizinin Pilot Bölümü Onayı Kaptı!

Yakın ve Uzak Karnavallar | Ray Bradbury

Yakın ve Uzak Karnavallar | Ray Bradbury