Efsane çocuk klasiği Oz Büyücüsü’nün yazarının kaleminden daha değişik bir esere göz atmaya ne dersiniz? L. Frank Baum’un masalları, Maya Kitap’ın girişimiyle artık raflarda!
İlk kez dilimize çevrilen Amerikan Masalları, Baum’un 1901 yılında çeşitli gazetelerde yayımlanan on iki öyküsünden oluşuyor. Aynı yıl derleme haline de getirilmiş olan kitap, yazarın diğer meşhur eserlerinden daha farklı bir tarza sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Okur kitlesi olarak yetişkinleri hedef alan masallar, satirik ve espritüel bir tona sahip. Aralarındaki en dikkat çekici olanı ise Baum’un en popüler eserlerinden “Sihirli Bonbon Şekerler.”
Eserin tanıtım bültenine göz atalım:
Kovboylar ve haydutlar diyarı Amerika’dan masallar…
Dünyadaki birçok ülkeden daha genç olan Amerika’nın modern şehir hayatının, masallarına da yansıması kaçınılmazdır.
Oz Büyücüsü’nün yazarı L. Frank Baum’un derlediği bu 12 eğlenceli masalla renkli bir dünyaya yolculuk edeceksiniz.
Günümüzün modern Amerika’sının kültürünü gözler önüne seren bu masallarda at sırtında kovboylardan küçük kanatlı perilere, bir anda can bulan hayvanlardan büyücülere kadar pek çok ilginç figür yer alıyor.
Geçmişle geleceği birbirine bağlayan bu masallar, masal seven herkesin kitaplığında bulunmalı.
Çevirisi Macidegül Batmaz tarafından yapılan kitabın kapak tasarımı Gülay Tunç’un imzasını taşıyor. İyi okumalar!
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!