in

Özcan Ergüder Yeniden Raflara Geliyor!

50 Kuşağı öykücülerimizden Özcan Ergüder, yıllar sonra yeniden raflarda. Yazarın kaleme aldığı tek kitap olan Maskeli Balo, genişletilmiş bir baskıyla geliyor.

Özcan Ergüder
- Reklam -
- Reklam -

50 Kuşağı öykücülüğü ülkemiz edebiyatında oldukça önemli bir yer tutar. Yusuf Atılgan, Leyla Erbil, Bilge Karasu, Onat Kutlar, Feyyaz Kayacan, Demir Özlü gibi yazarların, öykümüzün çehresini değiştirdiği bu dönemde; kalemiyle büyük işler başaran bir isim daha var: Özcan Ergüder.

Özcan Ergüder, yayımladığı tek kitap olan Maskeli Balo ile 27 yaşında kuşağının öykücüleri arasında tanınmayı başardı. 1956 yılında ilk baskını Yenilik Yayınevi’nde yapan eser, 2. baskısını 1999’da Can Yayınları’nda yapmıştı. Haliyle Maskeli Balo uzun süredir raflarda yoktu.

Maskeli Balo 20 Yıl Sonra Tekrar Raflarda

Kırmızı Kedi Yayınevi, 50 Kuşağı Öykücüleri arasında öne çıkan bir başka isim olan Feyyaz Kayacan’dan sonra, şimdi de Özcan Ergüder’i kütüphanesine katmayı başardı.

- Reklam -

Bu yeni baskının tam adı Maskeli Balo ve Diğer Öyküler olarak duyuruldu. Anlayacağınız önceki baskılardaki Maskeli Balo’dan fazlası, bizleri bekliyor olacak. Kırmızı Kedi’nin Maskeli Balo’sunda, yazarın dergilerde yayımlanan ve kıyıda köşede kalan başka öyküleri de karşımıza çıkacak.

Yıllar sonra bile eskimeyen, bir tek öykü kitabıyla adını edebiyatımızın derinlerine işleyen Özcan Ergüder; şimdi kendisine yıllardır ulaşamayan ve dolayısıyla haberi bile olmayan okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Ergüder, eserdeki öykülerin çoğunu İngiltere’nin başkenti Londra’da, BBC radyosunda çalıştığı vakitte kaleme almış. 1929 doğumlu yazar, ilk defa öykü yazmaya başlama kararını bir dergide Sait Faik’in İp Meselesi öyküsünü okuduktan sonra almış.

BBC kariyerinden sonra ülkeye dönen yazar, uzun yıllar gazetecilik yaparak geçimini sürdürdü.

Maskeli Balo ve Diğer Öyküler 17 Ekim 2019 tarihinden itibaren raflarda olacak. Eserin önceki baskısı 150 sayfayken yeni edisyon 352 sayfa ile okurlarını bekliyor. Enis Batur, Bengü Vahapoğlu ve Çağlayan Çevik, kitaba katkıda bulunan isimler arasında.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Walking Dead

The Walking Dead Dizisi Aslından Uzaklaşıyor

Birleşik Krallık

Birleşik Krallık, Ay’a Keşif Robotu Gönderiyor