in

Min Jin Lee’nin Koreli Bir Ailenin Nesillere Yayılan Destansı Hikâyesini Anlatan Romanı “Paçinko” Türkçede

Kore asıllı Amerikalı yazar Min Jin Lee’nin uluslararası çoksatar kitabı “Paçinko” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Roman, Epsilon Yayınevi imzasıyla dilimize kazandırıldı.

Paçinko - Min Jin Lee
- Reklam -
- Reklam -

Min Jin Lee tarafından kaleme alınan Paçinko Türkçeye kazandırıldı. Eser, Epsilon Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Kore asıllı Amerikalı yazar, akademisyen ve gazeteci Min Jin Lee ilk defa Türkçede. 1968 yılında Güney Kore’nin başkenti Seul’da dünyaya gelen Lee, çoğunlukla Free Food for Millionaires ve Pachinko romanlarıyla tanınıyor. Kolombiya Üniversitesi’nde edebiyat dersleri de veren Lee, kurgu dalında New York Edebiyat Vakfı bağışını kazanmış, “en iyi hikâye” dalında Peden Ödülü, “yeni ve gelişen yazar” kategorisindeyse Narrative Ödülü’nün sahibi olmuş bir yazar.

Yazıları New York Times, Condé Nast Traveler, Times, Vogue, Wall Street Journal ve Food & Wine gibi birçok saygın mecrada yayımlanan Lee’nin Paçinko romanı, Apple TV+ tarafından ekrana da taşınmıştı.

- Reklam -

Orijinal adı Pachinko olan eser ilk olarak 2017’de New York merkezli Grand Central Publishing tarafından yayımlandı. Roman çok kültürlü bir atmosferde yoksulluk, istismar, savaş, intihar ve servet birikiminin birden fazla nesil üzerindeki etkisi gibi temaları işliyor.

Paçinko – Min Jin Lee | Arka Kapak Tanıtımı

Paçinko - Min Jin Lee

“Yaşadığımız çağa dair büyüleyici bir masal… Tek kelimeyle muhteşem!” – Daily Mirror

“Lee, Koreli bir ailenin dört jenerasyonu arasında gezinirken görkemli bir efsane yaratıyor.” – San Francisco Chronicle

“Yalnızca birkaç kişinin kazandığı ve sayısız kaybedeni olan bir oyundu bu. Yine de oynamaya devam ettik çünkü şanslı kişiler olabileceğimizi umuyorduk.”

- Reklam -

1900’lerin başında, Koreli sakat bir balıkçının kızı Sunja, evlerinin yakınındaki deniz kıyısında karşılaştığı zengin bir yabancıya âşık olur. Bu gizemli adam, genç kadına büyük vaatlerde bulunarak onu baştan çıkarıp hamile bıraktıktan sonra aslında evli olduğu açığa çıkar. Çok sevdiği ailesini bu planlanmamış hamilelikle utandırmak istemeyen Sunja, kurtuluşu genç ve hasta bir din adamının kendisini Japonya’ya götürmeyi teklif edişinde bulur. Sunja, evini terk etmesi ve oğlunun imtiyaz sahibi babasını reddetmesi anlamına gelen bu kararı aldığında yankısı nesiller boyu sürecek dramatik bir destanı da başlatmış olur.

Hareketli sokak pazarlarından Japonya’nın en iyi üniversitelerinin salonlarına ve yeraltı suç dünyasının paçinko odalarına dek iz süren bu eser, okurunu Japonya’da yaşayan Koreli göçmenlerin hayatına dahil ediyor. Lee’nin karmaşık ve tutkulu karakterleri vasıtasıyla yoksulluk, istismar, savaş, intihar ve servet birikiminin birden fazla nesil üzerindeki etkisine tanık olurken bize çok uzak görünen bir kültürün kapılarını aralıyoruz.

Zengin dili, derin duygulara hitap eden hikâye ediş tarzıyla Paçinko bir aşk, fedakârlık, hırs ve sadakat öyküsü.

Toplamda 576 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Kübra Tekneci, editörlüğünü Ahmet Özgün Tatar üstleniyor.

Min Jin Lee imzalı Paçinko hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Avatar The Last Airbender filmleri

İki Yeni Avatar: The Last Airbender Yapımı Geliyor – Zuko Kendi Filmine Kavuşuyor

Spotify, NFT Sergisi Özelliği

Spotify, Sanatçılara NFT Koleksiyonlarını Sergileme İmkânı Verecek