in

Pandemi Kitaplarının Sayısı Artıyor: Gary Shteyngart’tan Our Country Friends

Koronavirüs pandemisi sırasında yazılan kitapların sayısı artıyor. Rus yazar Gary Shteyngart, yeni romanı “Our Country Friends”i duyurdu.

pandemi kitapları Our Country Friends Gary Shteyngart
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs pandemisinin edebiyattaki meyveleri olgunlaşmaya başlıyor. “Super Sad True Love Story romanının yazarı Gary Shteyngart, yeni kitabı Our Country Friends”i duyurdu. Hikâye salgın sırasında New York’ta bir evde saklanan arkadaş grubunu ve onların aralarındaki ilişkileri konu alıyor.

Rusya’da doğmuş başarılı yazar Columbia Üniversitesi’nde ders veriyor. The New Yorker dergisinde düzenli yazılar kaleme alıyor. Birçok ödül sahibi, aynı zamanda satirik “Absurdistan”, “Lake Success” gibi başarılı kitapları da kaleme almış bir isim.

Our Country Friends adını taşıyan eserin konusu şu şekilde:

- Reklam -

Felaket giderek büyüyor. Bir grup arkadaş bir kır evinde toplanıyor ve felaketin geçmesini bekliyor. Gelecek 6 ayda ilişkileri değişecek, yeni aşklar doğacak ve eski ihanetler gün yüzüne çıkacak. Aralarından kimi sevdiklerini, kimin için her şeyden vazgeçebileceklerini bir daha düşünecekler. Karakterler Rusyalı bir romancı, psikolog eşi, K-pop düşkünü çocukları, Hintli-Amerikan yazar, Koreli-Amerikan başarılı yazılımcı, 3 pasaportlu bir züppe ve bir aktör.

Gary Shteyngart‘ın Süper Acıklı Gerçek Bir Aşk Hikâyesi ve Absürdistan kitapları Everest Yayınları etiketiyle Türkçeye de kazandırıldı.

Pandemi Dönemi Kitapları “Our Country Friends” ile Sınırlı Değil: Çağdaş “Decameron” Yolda

Koronavirüs pandemisini karakterleri bir araya getirmek için kullanan, Decameron tarzı bir başka kitap da Margaret Atwood, John Grisham, Dave Eggers ve daha birkaç yazarın iş birliğinden çıkacak. The Authors Guild Foundation, Houghton Mifflin Harcourt Books & Media ile anlaştıklarını ve bir antoloji yayımlayacaklarını duyurmuştu. Derneğin başkanı Douglas Preston, Decameron’dan, Kara Veba sırasında Floransa’nın kırsallarında bir eve sığınan ve birbirilerine hikâyeler anlatan gezginlerin anlatıldığı romandan çok etkilenmiş. Romanı günümüze uyarlamaya çalışmış, bu yüzden birkaç yazarla iletişime geçmiş.

Margaret Atwood sinema uyarlamasi

Margaret Atwood’un düzenleyeceği kitapta Tess Gerritsen, Ishmael Reed, Emma Donoghue, Hampton Sides, John Grisham, Mary Pope Osborne, Celeste Ng, Monique Truong, Dave Eggers ve Angie Cruz gibi isimlerin hikâyeleri yer alacak. Her hikâyenin yazarı hikâyenin sonuna kadar ismini saklayacak. Kitap New York çatılarında komşuların birbirine hikâyeler anlatmasını konu alıyor. Eserin adı ise Fourteen Days: An Unauthorised Gathering olarak açıklandı.

- Reklam -

Atwood kitap hakkında şunları söylüyor:

“New York’ta salgın sırasında evlerine kapanmış karakterlerin birbirine anlatacak çok fazla şeyi var. Muhabbet ediyorlar, ara sıra kavga ediyorlar, şakalaşıyorlar ve eninde sonunda empati yoluyla birbirileriyle anlaşıyorlar.”

Kitabın tüm geliri derneğe gitse de, yazarlar işleri karşılığında bir ücret alacak.

Siz bu dönemi konu alan eserlere nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Literary Hub

Fehim Nadirli

Mimarım. İTÜ mezunuyum. "Salgın" isimli bilimkurgu kitabım 2020’de yayımlandı. "Yazarlar ve Kitaplar" podcast'ini hazırlıyorum. Roman yazmakla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wings of Fire Serisi Netflix Animasyon Dizisi

Wings of Fire Adlı Fantastik Roman Serisi Netflix Animasyonu Oluyor

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It Fragmanı

The Conjuring 3’ten Fragman: The Devil Made Me Do It Geliyor