in ,

Papaların Karanlık Tarihi – Brenda Ralph Lewis | Haftanın Kitabı #263

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta Brenda Ralph Lewis’in Vatikan’ın tartışmalı perde arkasını gözler önüne serdiği “Papaların Karanlık Tarihi” kitabı var.

Papaların Karanlık Tarihi - Brenda Ralph Lewis | Haftanın Kitabı #263
- Reklam -

Papaların Karanlık Tarihi | Künye

Yazar: Brenda Ralph Lewis
Alt Başlık: Vatikan’da Ahlaksızlık, Cinayet ve Yozlaşma
Çeviri: Sena Nur Yavuz
Editör: Cihan Aldık
Kapak: Harun Tan
Mizanpaj: Nilgün Sönmez
Orijinal Adı: Dark History of the Popes
Yayınevi: Ketebe Yayınları
Sayfa Sayısı: 248
Çıkış Tarhi: Eylül 2019


Papaların Karanlık Tarihi – Brenda Ralph Lewis | Arka Kapak Tanıtımı

Papaların Karanlık Tarihi - Brenda Ralph Lewis | Haftanın Kitabı #263

- Reklam -

Papalık dünyanın en uzun süredir seçimle işbaşına gelen makamı. Ama sanıldığı kadar kutsal değil. Karanlık Tarih üçlemesinin son kitabı olan Papaların Karanlık Tarihi rüşvetten, iltimasa, zinadan soykırıma günah dolu bir tarihin izlerini sürüyor.

882 yılında papa olan VIII. John, kendisine verilen zehirden yeterince hızlı bir şekilde ölmedi. Sabrını yitiren suikastçılar, cinayeti hızlandırmak adına kafatasını çekiçle parçaladı. Gözleri, dudakları, dili ve elleri vücudundan ayrılan onuncu yüzyıl papası IX. Stephen, korkunç işkencelere maruz kaldı. Şaşırtıcı bir şekilde, hayatta kalan Papa, korkunç hale gelen yüzünü bir daha asla halk içinde gösteremedi.

Papa V. Benedict, 964’te genç bir kızı baştan çıkardıktan sonra papalık hazinesini de beraberinde alarak Konstantinopolis’e kaçtı. Oldukça cömert harcamalar yapan Benedict, bir yıl dolmadan parasız kalarak Roma’ya geri döndü. Çok geçmeden eski kötü alışkanlıklarını sürdürmeye devam etti ve sonunda onu yüzlerce kez bıçaklayıp bir lağım çukuruna atan kıskanç bir koca tarafından öldürüldü. Formosus’un çürüyen cesedi mezardan çıkarıldı, halefi tarafından mahkemede yargılandı ve iki kere Tiber nehrine atıldı. III. Innocent, Katharlara karşı başlattığı kıyımla, 20 yılda 1 milyonun üzerinde insanın ölümüne sebep oldu.

- Reklam -

Brenda Ralph Lewis Kimdir? Hayatı ve Özgeçmişi

Editör ve yazar. 200’ün üzerinde tarih kitabında yazarlık yapmış ve birçok dergi makalesi ve televizyon belgeseli metni yazmıştır. Kariyerinin erken döneminde İskoç tarihi ve kültürü üzerinde çalışmalar yaptı.


Brenda Ralph Lewis imzalı Papaların Karanlık Tarihi kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ChatGPT ile Dünya'nın Yok Oluşu Üzerine

Orkun Uçar Yazdı: “ChatGPT’nin Geleceği ve Yapay Zekâ ile Konuşmalar”

Liv Tyler Captain America 4 Filmi ile Marvel'a Dönüyor

Liv Tyler “Captain America 4” Filmi ile Marvel Sinematik Evreni’ne Geri Dönüyor