in

Efsane Komutan Hannibal’ın Hayatı Kitap Oldu

Dr. Patrick N. Hunt, Kartaca’nın efsane komutanı Hannibal hakkında yıllar süren araştırmasını, Hannibal – Roma’nın Büyük Düşmanı kitabıyla taçlandırdı.

Hannibal
- Reklam -
- Reklam -

Cengiz Han’ın Ölümsüzlük Arayışı, Einstein Seyahatnamesi ve Iulius Caesar gibi kıymetli eserleri bizlerle buluşturan Kronik Kitap, yine dikkat çeken bir biyografi ile karşımızda. Hannibal – Roma’nın Büyük Düşmanı adını taşıyan eser, dünyanın en gizemli komutanlarından birisinin hayatına odaklanıyor.

1993 senesinden beri Stanford University’de akademisyenlik yapan, aynı zamanda arkeolog ve yazar olan Dr. Patrick N. Hunt’ın, orijinal dilinde ilk defa Temmuz 2017’de yayımlanan Hannibal adlı kitabı, şimdi Kronik Kitap etiketiyle Türkçe raflardaki yerini alıyor.

Hannibal, Yıllar Süren Bir Araştırmanın Sonucunda Yazıldı

Yazar Hunt, ilk gençlik çağlarından beri hayranı olduğu Hannibal karakterinin izlerini uzun seneler boyunca sürüyor. Üç kıtaya yayılan soruşturma; tarihi kaynaklar ve sahalarda gerçekleştirilen arkeolojik araştırmalar; ortaya bu kitabı çıkartıyor.

- Reklam -

Hannibal’ın gençlik yıllarıyla başlayan eser, iklim ve coğrafya nedeniyle çekilen zorlukları gözler önüne sererken; sürekli dahil olunan pusular da kitaba dinamizm katıyor. Hannibal’ın adını tüm dünyaya duyuran Roma savaşlarını da içeren kitap, bir biyografi çalışması olmasına rağmen yer yer heyecanlı bir roman tadını da okura vermekten geri kalmıyor.

Kitap eleştirmenlerinin de övgüsünü almayı başaran Hannibal, Ekim 2019 itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

- Reklam -

400 sayfalık kitabın çevirmen koltuğunda Samet Özgüler oturuyor. Hannibal, Özgüler’in İngilizceden dilimize ilk çevirisi olma özelliğini taşıyor.

Kronik Kitap’ın Dünya Tarihi dizisi altında bastığı eser, şov dünyasında ve efsanelerde sık sık karşımıza çıkan Kartacalı Hannibal’ı, okura yakından ve daha gerçekçi bir şekilde tanıtmayı hedefliyor.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for onurcee onurcee dedi ki:

    Listeme aldım :blush: Bilgilendirme için teşekkürler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

elon musk Starlink

Starlink’e 30 Bin Uydu Daha Ekleniyor

Bulanık

Bulanık Fotoğraflarda Kaybolan Detaylar Netleştirilebilecek