in

Patrick Ness’in Bir Kitabı Daha Dilimizde: “Biz, Ölümlüler”

Canavarın Çağrısı’nın usta yazarı Patrick Ness’ten bu defa eğlenceli bir eser geliyor.

biz olumluler ust
- Reklam -
- Reklam -

Patrick Ness‘i biz Canavarın Çağrısı ile biliyoruz daha çok. Önce Jim Kay’in efsanevi tekniğiyle Tudem Yayınları’ndan, sonra da roman versiyonuyla Delidolu’dan çıkıp bizlerle buluşmuştu. Kalbimizi dağlamıştı. Sözde genç-yetişkin türündeydi ama böyle bir tekme nasıl kaldırılırdı?

Hem kitabını, hem de film uyarlamasını incelemiştik sizler için. Ayrıca, kendisi Kaos Yürüyüşü adlı üçlemenin de yazarı. Yine “sözde” genç-yetişkin bir seriydi o da. Vuruculukta diğerlerinden hiç de geri kalmıyordu. Şimdiyse yepyeni bir kitabıyla tekrar bizlerle.

Bu defa daha eğlenceli bir konuyla karşımıza çıkan Ness, Yabancı Yayınları aracılığıyla bizlerle olacak.

- Reklam -

Patrick Ness‘in aynı zamanda yaşayan en iyi genç-yetişkin (sözde genç-yetişkin basbayağı) türü yazarlarından biri olduğu ve bir Doctor Who spin-off’u olan Class‘ın da senaristi olduğunu hatırlatmakta fayda var.

O zaman tanıtım metni gelsin:

Ya Seçilmiş Kişi değilseniz?biz-olumluler

Ya zombilerle, ruh emici hayaletlerle ya da o mavi parlak gözlü, ölüm getiren, yeni çıkan şey her ne ise onunla savaşması gereken kişi değilseniz?

- Reklam -

Ya sadece liseden mezun olmak, baloya gitmek ve birileri okulu tekrar havaya uçurmadan Henna’ya çıkma teklifi etmek isteyen Mickey gibiyseniz?

Çünkü bazen her hafta bir yenisi yaşanan krizlerden daha büyük sorunlar da vardır ve bazen sıradan hayatınızdaki sıradışı şeyleri keşfetmeniz gerekir.

Dağ aslanları en yakın arkadaşınıza tapıyor olsa bile.

Ödüllü yazar Patrick Ness’in bu cesur romanı bize, olağandışılığın farklı şekillerde karşımıza çıkabileceğini hatırlatıyor.

“Farklı, komik ve sevgi dolu bir hikâye. Kesinlikle kaçırılmamalı.”
-Kirkus Reviews-

“Ness’in bilimkurgu romanı, uçarı fütürist fantazilerle dalga geçerken aynı zamanda sadece hayatta olmanın bile ne kadar önemli bir zafer olduğunu vurguluyor. Bu akıllarda kalıcı, duygusal ve okuru sık sık güldüren kitap kesinlikle başarılı olacak.”
-Booklist-

“Zıpır esprileri sevenler ve alışılagelmiş hikâyeler yerine insanı düşündüren hikâyeleri tercih edenler, bu eşsiz ve zekice ele alınmış kurguyu takdir edecektir.”
-School Library Journal-

Berke Kılıç tarafından dilimize kazandırılan eser şu an ön siparişte. 16 Aralık Cuma günü raflardaki yerini alacak eser için biz oldukça heyecanlıyız. Ayrıca duyduk ki başka Patrick Ness kitapları da bizlerle olacakmış. Daha ne isteyelim?

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tuhaf kutuphane ust

Haruki Murakami’den “Tuhaf Kütüphane” Piyasaya Çıkıyor

suda bicak izleri ust

Suda Bıçak İzleri: Yaşamın Kaynağının En Büyük Tıkanıklığı