in

Patrick Ness’in Yeni Kitabı “Gökyüzümüzdü Okyanus” Raflarda

Carnagie Madalyalı İngiliz-Amerikalı yazar, gazeteci ve senarist Patrick Ness’in son kitabı Gökyüzümüzdü Okyanus, raflardaki yerini aldı.

gokyuzumuzdu okyanus ust
- Reklam -

İngiliz Kütüphaneciler tarafından her yıl verilen prestijli Carnagie Madalyası sahibi, genç yetişkin türünde verdiği eserlerle tanınan, beyaz perdeye de uyarlanan Canavarın Çağrısı kitabının yazarı Patrick Ness’in son yapıtı Gökyüzümüzdü Okyanus, raflardaki yerini aldı.

Kitabın tanıtım bülteni:

gokyuzumuzdu okyanusİnsan dediğin dururken, kimin şeytana ihtiyacı vardır ki?

Beyazperdeye de uyarlanan Canavarın Çağrısı’nın Carnegie Madalyalı yazarı Patrick Ness’ten, dünya edebiyatının en önemli klasiklerinden Moby Dick’in hikayesini yeniden yaratan, görsel bir başyapıt: Gökyüzümüzdü Okyanus.

- Reklam -

Etkileyici üslubu ve Rovina Cai’nin resimleriyle zihinlere kazınan bu sürükleyici roman, okyanusların en güçlü avcı balinalarından birinin, efsanevi bir insan avcıyı yakalamak için giriştiği amansız mücadeleyi konu ediniyor.

Metaforik anlatımıyla, okurlarını, kehanetin en “saf” hali üzerine düşünmeye iten Gökyüzümüzdü Okyanus, şeytanla savaşanların er ya da geç şeytana dönüşecekleri varsayımında bulunan çağdaş bir fabl.

- Reklam -

Nice okyanusların, nice derinlerin ve uçurumların en büyük, en acımasız kaptanı Aleksandra; gerçekliği tartışmalı bir deniz efsanesinin, “şeytanın ta kendisi” denen, acımasız bir insan kaptanın peşinde. Çünkü kehanet de aslında, onun peşinde…

Herman Melville’in ölümsüz eseri Moby Dick’in alabora edilmiş bu güzellemesi; ödüllü yazar Patrick Ness’in ve Rovina Cai’nin ellerinde yeniden can buluyor.

“Şeytanın en büyük kozu, onu görmek istemenizi sağlamaktır. Ve ondan, ancak onu gördüğünüzde korkarsınız. O zaman da iş işten geçmiştir.”
Rovina Cai’nin resimlediği kitabı Olcay Mağden Ünal çevirmiş. 164 sayfalık kitap, Delidolu Kitap etiketiyle raflarda.

İyi okumalar dileriz!

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

tum sistemler coktu ust

Katilbot Günlükleri’nin İlk Kitabı “Tüm Sistemler Çöktü” Bizlerle

icerigin pesinde 4 chappie

İçeriğin Peşinde #4: Chappie