in

Patrick Rothfuss, Kralkatili Güncesi 3. Kitaptan Büyük Bir Parçayı Çıkarttığını ve Üzerine Tekrar Çalışacağını Söylüyor

Patrick Rothfuss, Kralkatili Güncesi 3. kitap The Doors of Stone’dan önemli bir bölümü çıkarttığını ve o kısımları yeniden yazacağını açıkladı.

Patrick Rothfuss, Kingkiller Chronicle 3. Kitap
- Reklam -

Fantastik edebiyat okurları senelerdir Patrick Rothfuss imzalı “Kralkatili Güncesi”nin üçüncü ve muhtemelen son kitabı “The Doors of Stone”u bekliyor. Son kitabın yayımlanmasının üzerinden on seneden fazla zaman geçti. Şimdilerde yazar en azından canlı yayınlarla okurlara gelişmeleri haber veriyor. Twitch ve Youtube kanallarını etkin kullanan yazar, çeşitli konseptlerde yayınlar yapıyor.

Serinin ilk kitabı “Rüzgarın Adı” bundan 14 sene önce yayımlandı ve büyük bir bir ilgiyle karşılandı. İkinci kitap “Bilge Adamın Korkusu” 9 sene önce yayımlandı. Fantastik evrende geçen hikâye Kvothe’nin yaşamını konu alıyor.

Yazarın yaptığı yeni açıklamalar, son kitabın gecikme sebebi konusunda okura bazı ipuçları veriyor. Rothfuss, daha önce verdiği demeçlerde bu seriyi ne kadar önemsediğinden bahsetmişti.

- Reklam -

Patrick Rothfuss, Kingkiller 3. Kitap “The Doors of Stone”u Yazma ve Düzenleme Sürecinden Bahsetti

“Bazen kitap üzerine çalıştığım zaman yazdığım bölüm hoşuma gitmiyor. Onu çıkarıyorum, değiştiriyorum, yeni sahneler ekliyorum ya da yerlerini değiştiriyorum. Sonra yemeğe gidiyorum ve döndüğümde kitabın daha kötü hale geldiğini anlıyorum. Şimdi ya her şeyi eski haline sokmam gerekiyor ya da yeni bir hale dönüştürmem. İlk kitabımın da yazım sürecinin 14 sene sürmesinin sebepleri var. İlki, ben mükemmeliyetçiyim. İkincisi, o zamanlar bunu hobi olarak yapıyordum. Bir sebebi kitabın diline diğer yazarlardan daha fazla önem vermem. Ama esas sebep, galiba, hikâyelerimin yapısı farklı. Diğer yazarlar geleneksel yollardan, üç ya da beş perdeli yapılar kullanarak yazıyorlar.”

Kralkatili Güncesi 3. Kitap the Doors of Stone Patrick Rothfuss

Görünüşe göre Rothfuss da “Buz ve Ateşin Şarkısı” serisinin yazarı George R. R. Martin’in benzeri bir süreçten geçiyor.

“Kitap henüz iyi bir halde değil. Üç ay önce sorsanız beş üzerinden üç yıldız verirdim. Şimdiyse en fazla üç buçuk yıldız diyebilirim. Çünkü büyük bir bölümünü parçalarına ayırdım ve onları eski haline geri getirmeyeceğim. Bazı sahneleri tamamen ayırdım, onların üzerinde ayrı çalışacağım, tekrar yazacağım.”

- Reklam -

Yazar kitapla ilgili bazı detayları da açıkladı. Fae ve Mola gibi karakterlerin yeni kitapta daha fazla işleneceğini söyledi. Yayınlarında okurların teorilerini ve sorularını da yanıtlıyor. Yazar, hikâyenin henüz üçte ikisini tamamladığını ve aynı evrende geçecek başka kitaplar olacağını da ekledi.

YouTube video

Patrick Rothfuss aynı zamanda Kralkatili Güncesi’nin uyarlaması için emek veren Neil Gaiman ve Lin-Manual Miranda’dan da sevgiyle bahsetti. Ancak bu proje de şimdilik duraklatılmış durumda.

Kingkiller Chronicle 3 için beklentilerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Fehim Nadirli

Mimarım. İTÜ mezunuyum. "Salgın" isimli bilimkurgu kitabım 2020’de yayımlandı. "Yazarlar ve Kitaplar" podcast'ini hazırlıyorum. Roman yazmakla uğraşıyorum.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    tenor

  2. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Okuyucuları bu muhteşem habere çok sevinecek desenize :smiley:

  3. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    O büyük parçayı kıvırıp müsait bir yere koyar artık.

  4. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Aceleye getirir diye korkmuştum, sevindim.

  5. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Yazdığı 5 sayfayı sildi her halde.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

The Hitman's Wife's Bodyguard gişe hasılatı

The Hitman’s Wife’s Bodyguard Fragmanı: Ryan Reynolds, Salma Hayek ve Samuel L. Jackson Yeniden Bir Arada

yeni etçil dinozor Llukalkan aliocranianus

Yeni Bir Etçil Dinozor Keşfedildi: Adının Anlamı “Korku Salan”