in

Patrick Rothfuss, Yeni Kralkatili Güncesi Hikâyesini Podcast Formatında Anlatıyor

Patrick Rothfuss, yeni Kralkatili Güncesi hikâyesi için One Shot Podcast’le anlaştı. Belli ki 3. kitap The Doors of Stone için bir süre daha bekleyeceğiz.

Patrick Rothfuss
- Reklam -
- Reklam -

Üçüncü kitabının büyük bir sabırla beklendiği Kralkatili Güncesi serisinin yazarı Patrick Rothfuss, The Kingkiller Chronicle bünyesinde başlatacağı mini seri için One Shot’la anlaşma yaptı. İlk bölümü yayınlanmış olan bu mini seri, Rüzgarın Adı ve Bilge Adamın Korkusu kitaplarında karşılaştığımız evrende geçen ve henüz geliştirme aşamasında olan bir oyundan unsurlar içeriyor.

One Shot, OneShot Podcast Network’ün sunuculuğunu James D’Amato’nun yaptığı ve katılımcılarla birlikte rol yapma oyunlarının oynandığı yayınlarından biri. James D’Amato, hayranlara Patrick Rothfuss’la birlikte Kralkatili Güncesi RPG oyununu geliştirdiklerini söylemiş, Rothfuss da birlikte uzun soluklu bir podcast yayını yapacaklarının sözünü vermişti. Bu mini serinin, Kralkatili Güncesi RPG oyunu tamamlanmadan önce bir “deney” niteliğinde olduğundan bahsediliyor. Ayrıca yayında, oyunun geliştirilme süreci hakkında bazı bilgilerin verileceği de söylendi.

Bu yayın, Üniversite’de Rothfuss, Bee Zelda, Satine Phoenix ve Liz Anderson tarafından canlandırılan dört öğrenciyi konu alıyor. Öğrenciler, okul ücretleri hakkında ustalarıyla şanssız görüşmelerini sürdürürken bir dönemliğine okuldan ayrılmak zorunda kalma ihtimaliyle de mücadele ediyor. İlk bölüm bir saat on yedi dakika sürüyor ve her pazartesi yeni bölümün yayınlanması planlanıyor.

- Reklam -

Patrick Rothfuss: “Hayranlar Bu Tarz Oyunlarla 3. Kitabı Beklerken Dünyamda Vakit Geçirebiliyor”

the doors of stone patrick rothfuss

Yayının duyurusunda Patrick Rothfuss, bu projeyle birlikte Temerant’ın köklerine inileceğini ve rol yapma oyunları konusunda deneyim kazanmakta olduğunu anlatıyor:
“Bu tür hikâyeler anlatmak dünyamın romanlarımda karşımıza çıkmayan kısımlarını aktarma şansı tanıyor. Böylesine eğlenceli ve ortak çalışmaları özlemiştim. Daha da önemlisi, bu çalışmalar insanların üçüncü kitap The Doors of Stone’u beklerken dünyamda bir şekilde vakit geçirmelerini sağlayan hikâyeler.”
Rothfuss, Kralkatili Güncesi evreninin yalnızca kitaplarda kalmasını değil, diğer platformlara da taşarak genişlemesini istiyor ve belli ki bu tür etkinliklerden gayet memnun. Bu evrenle başka hangi alanlarda karşılaşacağımızı da ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz. Dizi uyarlamasının şimdilik yarı yolda kaldığı biliniyor.

Üçleme olarak planlanan kitap serisinde şimdiye dek Rüzgârın Adı ve Bilge Adamın Korkusu kitapları yayımlandı. Ayrıca aynı evrende geçen yan maceralardan Sessizliğin Müziği eseri de dilimize kazandırıldı. Üçüncü kitap olan The Doors of Stone hakkında ise henüz bir gelişme yok.

- Reklam -

Patrick Rothfuss ve James D’Amato ortaklığında ortaya çıkan bu mini seri hakkında ne düşünüyorsunuz? İlk bölümü dinleme fırsatınız oldu mu? Hayranlar büyük bir heyecan içinde üçüncü kitabı beklerken bu tür etkinlikler bir nebze de olsa sizi tatmin ediyor mu? Kralkatili Güncesi ve yayınlarıyla ilgili her türden düşüncenizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Patrick Rothfuss’un Rüzgarın Adı Eseri Animasyon Olursa!

Kaynak: Tor

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mehmet_Cakici Mehmet_Cakici dedi ki:

    Ne yap et kitapları yazma. Podcast bitsin tema parkı kur, hatta üniversitede öğrenciymişiz gibi davranacağımız bi site kur. Asla kitap yazma. İşin gücün yok bir de onunla mı uğraşacaksın yani.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George R.R. Martin - The Winds of Winter 6. Kitap

George R.R. Martin: “The Winds of Winter için Önümde Hâlâ Uzun Bir Yol Var”

Son - Karl Ove Knausgaard

Son: Karl Ove Knausgaard, Meşhur “Kavgam” Serisini Noktalıyor