in

Paul Tremblay’in Korku Romanı “Şeytan Kayası” Raflarda

Korku edebiyatı sevenler için yeni bir haberimiz var. Ödüllü yazar Paul Tremblay’in son çıkan romanı “Şeytan Kayası”, Numen Yayıncılık aracılığıyla dilimize kazandırıldı.

seytan kayasi ust
- Reklam -
- Reklam -

Paul G. Tremblay korku, bilimkurgu ve fantazi türlerinde kalem oynatan bir yazar. Kendisi daha önce dilimize Numen Yayıncılık tarafından kazandırılan, Kafamdaki Hayaletler (A Head Full of Ghosts) adlı kitabıyla ismini iyice duyurmuş ve korkuseverlerin radarına girmişti. Aynı eseriyle 2015’te korku yazarları için önemli bir başarı olarak değerlendirilen Bram Stoker Ödülü’nün de sahibi olmuştu.

Şimdiyse yine aynı yayınevi tarafından, yazarın son çıkan romanı “Şeytan Kayası” (Disappearance at Devil’s Rock) raflardaki yerini aldı. Roman, British Fantasy Society Ödülleri‘nde “August DerlethEn İyi Korku Romanı Ödülü‘nü aldı. Aynı zamanda Bram Stoker, Dragon, Goodreads Choice, Locus ve Alex gibi ödüllerde de aday olarak gösterildi.

Türün sevenlerini kayıp bir çocuğun izini sürdüğümüz tehlikeli bir maceraya çağıran kitabın tanıtım bültenine göz atalım:
seytan kayasi19’uncu yüzyılda, bugün ABD Borderland Milli Parkı’nın bulunduğu bölgeye köprü inşa etmeye giden işçiler tüyler ürpertici bir deneyim yaşadılar. İnsanların arzu ve zayıflıklarından faydalanmak için kulaklarına arsız vaatler fısıldayan Şeytan’ın neden olduğu kaos ve acı, Oakes Eastman adında zengin bir adamın araziyi satın alıp Şeytan’ı ormandaki ortası yarık bir kayanın içine hapsetmesiyle son buldu…

- Reklam -

En azından bir süreliğine.

Şeytan’ın yeryüzünde hüküm sürdüğü kasvetli günlerin 200 yıl ardından, Tommy adında bir çocuk iki arkadaşıyla buluşmak için çıktığı evine bir daha dönmez. Bir yandan internetle birlikte çapı iyice genişleyen arama çalışmaları sürerken diğer yandan annesi Elizabeth, Tommy’nin hayaletinin kendisini ziyaret ettiğine inanmasına neden olacak işaretler görmeye başlar.

- Reklam -

Tommy hayatta mı yoksa artık yaşamıyor mu? Evden kaçtı mı yoksa istediği halde evine dönemiyor mu? Elizabeth’in gördükleri hayal mi yoksa Tommy ona bir şeyler anlatmaya mı çalışıyor?

Ve belki de, Ames banliyösü sakinlerinin aklını kurcalayan en önemli soru… Geceleri pencerelerinin önünde onları kim izliyor?
303 sayfadan oluşan kitap, Zeliha Babayiğit tarafından çevrilmiş. Eserin düzeltisi Ali Kuru, kapak tasarımıysa Oğuz Mazlum tarafından yapılıyor.

Şimdiden korku dolu okumalar dileriz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ursula k le guin belgesel

Ursula K. Le Guin’in Hayatını Anlatan Belgeselden İlk Fragman

aysegul kanat yazarlik semineri

Ayşegül Kanat’la Yazarlık Dersleri Başlıyor!